Skip to main content

Ο Βινίσιους θα ηγηθεί της πρώτης αντιρατσιστικής επιτροπής στη FIFA

Την πρόταση έκανε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στον Βραζιλιάνο επιθετικό αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Βινίσιους Τζούνιορ θα ηγηθεί μιας ειδικής αντιρατσιστικής επιτροπής της FIFA, η οποία θα αποτελείται από παίκτες που θα προτείνουν αυστηρότερες τιμωρίες για μεροληπτική συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη ρατσιστική κακοποίηση από οπαδούς, όταν η ομάδα του έπαιξε εκτός έδρας με τη Βαλένθια τον Μάιο. Ήταν το δέκατο ανάλογο περιστατικό με θύμα τον 22χρονο, που η ισπανική Λίγκα κατήγγειλε στους εισαγγελείς αυτή τη σεζόν.

«Δεν θα υπάρχει άλλο ποδόσφαιρο με ρατσισμό. Οι αγώνες πρέπει να διακόπτονται αμέσως όταν συμβεί. Φτάνει πια», είπε ο Ινφαντίνο την Πέμπτη, μετά τη συνάντησή του με τον Βινίσιους και την Εθνική Βραζιλίας, η οποία θα παίξει φιλικό με τη Γουινέα στη Βαρκελώνη το Σάββατο, ως μέρος της εκστρατείας κατά του ρατσισμού, υπό την ηγεσία της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF).

«Ζήτησα από τον Βινίσιους να ηγηθεί αυτής της ομάδας παικτών που θα επιβάλει αυστηρότερες ποινές κατά του ρατσισμού, οι οποίες στη συνέχεια θα εφαρμοστούν από όλες τις ποδοσφαιρικές αρχές στον κόσμο», υπογράμμισε ο Ινφαντίνο.

«Πρέπει να ακούμε τους παίκτες και τι χρειάζονται για να δουλέψουν σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον. Το παίρνουμε πολύ σοβαρά. Χρειαζόμαστε σκληρότερες τιμωρίες. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε περισσότερο ρατσισμό στο ποδόσφαιρο. Ως πρόεδρος της FIFA, νομίζω ότι έπρεπε να μιλήσω προσωπικά με τον Βινίσιους γι’ αυτό».