Skip to main content

Στον τελικό του Nations League η μεγάλη Κροατία

REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Η «Χρβάτσκα» ταπείνωσε την Ολλανδία στο Ρότερνταμ και περιμένει στον τελικό της Κυριακής το νικητή του Λάτιν ντέρμπι, Ιταλία-Ισπανία.

Πρώτη συμμετοχή σε τελική φάση του Nations League, πρώτος τελικός για την εντυπωσιακή Κροατία, που νίκησε την Ολλανδία με 4-2 στην παράταση, στο «Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ και περιμένει αντίπαλο στο παιχνίδι της Κυριακής (18/6).

Αυτός θα προκύψει από το νικητή του δεύτερου ημιτελικού που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (15/6, 21:45) ανάμεσα σε Ιταλία και Ισπανία, στο «Ντε Χρολς Φέστε» του Έσεντε, επίσης σε ολλανδικό έδαφος.

Να σημειωθεί ότι ο στόπερ της ΑΕΚ Ντομαγκόι Βίντα «έγραψε» τη νύχτα της Τετάρτης την 101η διεθνή συμμετοχή του (έπαιξε σε όλο το παιχνίδι) κι έγινε ο ένατος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών σε διεθνείς συμμετοχές στην Εθνική Κροατίας.

Οι Κροάτες του Ζλάτκο Ντάλιτς βρέθηκαν να χάνουν στο ημίχρονο από το γκολ του Μάλεν στο 34΄, αλλά στην επανάληψη κυριάρχησαν κι έφτασαν στην ανατροπή.

Ο αειθαλής Μόντριτς κέρδισε πέναλτι από τον Χάκπο στο 54΄ κι ένα λεπτό αργότερα ο Κράμαριτς νίκησε από τα 9 μέτρα τον Μπίλοου για το 1-1.

Στο 72΄ ο Πάσαλιτς έφερε το παιχνίδι «τούμπα» γράφοντας το 1-2, κι ενώ οι Κροάτες περίμεναν το σφύριγμα της λήξης ο Λανχ έδωσε το «φιλί της ζωής» στους γηπεδούχους ισοφαρίζοντας σε 2-2 στην τελευταία φάση του αγώνα!

Με την έναρξη της παράτασης στον αγώνα πέρασε ο σέντερ φορ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ Πέτκοβιτς, ο οποίος στο 98΄ με άπιαστο σουτ εκτός περιοχής ξανάδωσε προβάδισμα (3-2) στους Βαλκάνιους, με τους «Οράνιε» να αδειάζουν ψυχολογικά.

Στο 114΄ ο Πάσαλιτς από κοντά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα η «χρυσή αλλαγή» (Πέτκοβιτς) κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μαλάσια, με τον Μόντριτς, που έπαιξε 2 ώρες στα 37 χρόνια του, να διαμορφώνει το τελικό 4-2.