Skip to main content

Αλμέιδα: Η ΑΕΚ είναι το σήμερα και το αύριο για μένα

ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME

Ο τεχνικός της Ένωσης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του για την πρώτη χρονιά στην Ευρώπη, δήλωσε ευγνώμων στη διοίκηση της ΑΕΚ για την ευκαιρία και υπογράμμισε ότι πρώτος στόχος είναι οι όμιλοι του Champions League.

Εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Ματίας Αλμέιδα στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής Radio Rivadavia και τον δημοσιογράφο Ρόμαν Λουχτ, με επίκεντρο την πρώτη θητεία του πέρα από τον Ατλαντικό.

Η Γηραιά Ήπειρος είναι το όνειρο όλων των ποδοσφαιρανθρώπων της Νότιας Αμερικής (παίκτες, προπονητές), αφού η Ευρώπη παρέχει όλες τις προϋποθέσεις εξέλιξης και ο Αργεντινός προπονητής άδραξε την ευκαιρία κι έδωσε άμεσα ένα πειστικό δείγμα γραφής.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, που δούλεψε φέτος για πρώτη φορά μακριά από την αμερικανική ήπειρο, τα πήγε περίφημα κατακτώντας το νταμπλ με την Ένωση και οδηγώντας τους «κιτρινόμαυρους» στο Champions League, σε συνδυασμό με το θελκτικό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα του.

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλμέιδα εξέφρασε ενθουσιασμό για τα πεπραγμένα της πρώτης χρονιάς και υπογράμμισε ότι το μόνο που σκέφτεται είναι πώς θα οδηγήσει την ΑΕΚ ακόμη ψηλότερα.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του «Πελάδο», ο οποίος μίλησε για:

Την πρώτη σεζόν του στην Ευρώπη και την Ελλάδα:

«Η αλήθεια είναι ότι πήγε πάρα πολύ καλά, ήταν η πρώτη μου φορά ως προπονητής στην Ευρώπη. Τα καταφέραμε περίφημα, πήραμε και το Κύπελλο και το πρωτάθλημα και τώρα έχουμε την πιθανότητα να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα πάνε καλά, γνωρίζω νέους ανθρώπους και νέες κουλτούρες και αυτό είναι εξαιρετικό. Συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε, να μαθαίνουμε πράγματα και να γινόμαστε καλύτεροι παντού».

Τους Έλληνες οπαδούς:

«Οι Έλληνες είναι πολύ παθιασμένοι όπως είμαστε κι εμείς. Είναι όπως είναι στα δικά μας γήπεδα. Συνεχώς μαθαίνω νέα πράγματα και για αυτούς και η αλήθεια ότι μου αρέσει πάρα πολύ».

Το πώς τα έχει καταφέρει ενώ αλλάζει συχνά παραστάσεις: 

«Από παίκτης το έχω ζήσει αυτό. Ήμασταν πολλοί ξένοι στις ομάδες που έπαιξα και τώρα και στην Ελλάδα υπάρχουν διαφορετικοί ξένοι αλλά αυτό είναι που μου αρέσει: να μπορώ να επικοινωνώ και να μεταδίδω γνώσεις σε άλλους ανθρώπους και να παίρνω κι εγώ απ΄ αυτούς. Είναι πολύ όμορφο, κάτι που μου αρέσει και που τελικά είναι κάτι που αποδίδει. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει, είναι όμορφο να επικοινωνώ».

Το πλάνο του για το μέλλον:

«Δεν μου αρέσει ποτέ να μιλάω για τέτοια πράγματα, δεν κάνω όνειρα. Ζω το σήμερα και το αύριο και το δικό μου αύριο είναι η ΑΕΚ και το πώς θα φτιάξουμε την ομάδα για να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Είμαι πάρα πολύ καλά εδώ, είμαι πολύ χαρούμενος, μου φέρονται εξαιρετικά.

Ήρθα εδώ για ένα χρόνο, ήταν το παράθυρο όμως για την Ευρώπη. Τελικά μού έκαναν συμβόλαιο γι΄ άλλα πέντε χρόνια. Με εκτιμούν, δούλεψα πάρα πολύ εγώ και το τεχνικό τιμ και τα πήγαμε πολύ καλά. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων για όσα έχουν κάνει για μένα. 

Αυτό που θέλω είναι να δουλεύω και να καταφέρνω πράγματα. Είμαι πολύ καλά στην Ελλάδα, κάνω αυτό που μου αρέσει, είμαι στο ποδόσφαιρο όσο και αν βέβαια είναι πάντα δύσκολο να είσαι μακριά από την οικογένεια σου και τους δικούς ανθρώπους.

Τώρα είμαι και πάλι μαζί τους μετά από ενάμιση χρόνο, βλέπω και πάλι τις αδερφές μου, τα συγγενικά μου πρόσωπα. Η ζωή αυτή πάντοτε επηρεάζει αλλά έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ζω το σήμερα και κάνω το καλύτερο δυνατόν».

Το αν έχει προτάσεις από άλλες ομάδες: 

«Τηλεφωνήματα πάντα υπήρχαν, δεν έχουν σταματήσει. Δεν ξέρω πότε και αν θα γυρίσω σε ομάδες όπως είναι η αγαπημένη Μπάνφιλντ ή η Ρίβερ που λατρεύω. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το ξέρω και δεν θέλω να το σκέφτομαι. Στην Αργεντινή πάντως τώρα δεν πρόκειται να ξαναδουλέψω. Εγώ ζω το σήμερα και σήμερα είμαι στην Ελλάδα. Όλα πάνε πάρα πολύ καλά και ξαναλέω είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Να ξέρετε, δεν έχω σκοπό να προπονώ μέχρι τα 70. Η ζωή έχει κι άλλα πράγματα, αλλά εγώ ζω το σήμερα και το σήμερα είναι στην Ελλάδα».

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα σε σχέση με το αργεντίνικο και τις άλλες Λίγκες: 

«Όπου κι αν δεις το ποδόσφαιρο και οι πέντε μεγάλες λίγκες της Ευρώπης ή στην Ελλάδα ή στην Τουρκία ή στην Αμερική είτε στην Αργεντινή, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Υπάρχουν παντού πέντε ομάδες που πρωταγωνιστούν και υπάρχουν συγκεκριμένα ματς που βλέπεις πολύ καλό ποδόσφαιρο και υπάρχουν άλλα που όχι. Αυτό συμβαίνει παντού και πρέπει να το καταλάβουμε πολύ καλά».

Τη συμμετοχή στο Champions League: 

«Προφανώς και το σκέφτομαι, γι’ αυτό φτιάχνουμε την ομάδα. Πρέπει να παίξουμε δύο προκριματικούς για να φτάσουμε στους ομίλους και να ακούσουμε αυτή την περίφημη μουσική του Champions League, κάτι που θέλουμε πολύ. Τουλάχιστον με μία νίκη μπορούμε να παίξουμε στο Europa League και στη χειρότερη περίπτωση έχουμε το Conference. Σίγουρα όμως το Champions  είναι ο μεγάλος στόχος και γι’ αυτό δουλεύουμε, για να περάσουμε στους ομίλους.

Είναι μια πρόκληση για όλους μας να παίξουμε στο Champions League, είναι πολύ σημαντικό το θέλουμε πάρα πολύ, είναι μια σπουδαία διοργάνωση με μεγάλες ομάδες. Σίγουρα το να μπεις είναι δύσκολο, αλλά σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου είναι 11 εναντίον 11 και όλα μπορούν να συμβούν. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες με μεγάλες προσωπικότητες που μπορούν να κρίνουν από μόνοι τους ένα παιχνίδι αλλά από την άλλη υπάρχει στρατηγική, υπάρχει τακτική, υπάρχει το πάθος, υπάρχει διάθεση και ξαναλέω το ποδόσφαιρο είναι άθλημα στο οποίο μπορεί να συμβούν τα πάντα.

Στον τελικό κέρδισε η Σίτι γιατί ολοκλήρωσε μια τέλεια χρονιά. Ήθελε το τρόπαιο και το πήρε επειδή η ίδια προσπάθησε και πάλεψε. Η Ίντερ είναι άξια και πρέπει να είναι περήφανη, αλλά η Σίτι φάνηκε ότι ήταν καλύτερη».

Το αν σκέφτηκε κάποια στιγμή να αναλάβει μια Εθνική ομάδα:

«Υπήρξαν στιγμές που βρέθηκα πολύ κοντά και στον πάγκο της Χιλής και της Κόστα Ρίκα και του Εκουαδόρ. Τώρα είμαι στην ΑΕΚ, το σήμερά μου είναι στην ΑΕΚ, το τι θα συμβεί στο μέλλον δεν το ξέρω. Είναι κάτι το διαφορετικό, έχει κι αυτό τη δουλειά και την προσπάθεια που χρειάζεται, είναι μία άλλη ζωή. Τώρα δεν το σκέφτομαι, δεν μπορώ να το αποκλείσω στο μέλλον, αλλά ξαναλέω εγώ ζω το σήμερα».

Τη νέα περιπέτεια του Μέσι στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ: 

«Είναι μία από τις καλύτερες λίγκες του κόσμου, δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Μπορεί να είναι μακριά από την Ευρώπη, αλλά η οργάνωση και η εξέλιξη που έχουν είναι εντυπωσιακή».