Skip to main content

Οι Σουηδές έδειξαν τα γεννητικά όργανά τους για να παίξουν στο Μουντιάλ 2011

Το περιστατικό συνέβη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας, μετά από καταγγελία εναντίον της Ισημερινής Γουινέας ότι είχε άνδρες στη σύνθεσή της.

Νέο σκάνδαλο στο (παγκόσμιο) γυναικείο ποδόσφαιρο ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Η Νίλα Φίσερ, πρώην μέλος της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Σουηδίας, αποκάλυψε ότι εκείνη και οι συμπαίκτριές της αναγκάστηκαν να δείξουν τα γεννητικά όργανά τους για να παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2011, στη Γερμανία!

Το δυσάρεστο αυτό επεισόδιο συνέβη κατά τη διάρκεια τεστ φύλου και η Σουηδή το περιγράφει στις σελίδες του νέου βιβλίου της ««Δεν Είπα Ούτε τα Μισά» τι συνέβη στη διοργάνωση.

Η ποδοσφαιρίστρια εξήγησε ότι το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διαδικασία επαλήθευσης φύλου, αφού η Νιγηρία, η Νότια Αφρική και η Γκάνα κατηγόρησαν την Ισημερινή Γουινέα ότι είχε άνδρες στην ομάδα της.

«Μας είπαν ότι δεν πρέπει να ξυριζόμαστε “εκεί κάτω” για τις επόμενες πέντε μέρες και ότι θα τους δείξουμε τα γεννητικά μας όργανα. Κανείς δεν κατάλαβε το ξύρισμα, αλλά κάναμε ό,τι μας είπαν και σκεφτήκαμε “πώς φτάσαμε σε αυτό; Γιατί αναγκαζόμαστε να το κάνουμε;”», αναρωτήθηκε.

Η Φίσερ αναφέρει ότι το τεστ, το οποίο περιγράφει ως «ταπεινωτικό», έγινε από φυσιοθεραπευτή και όχι από γιατρό.

Η παίκτρια ομολογεί ότι προτάθηκε να αρνηθούν, επειδή υπήρχαν άλλες μέθοδοι για την επαλήθευση. Ωστόσο, δεν το έκαναν γιατί «καμία δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο την ευκαιρία να παίξει σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο», όπως υπογραμμίζει.

«Κατάλαβα τι έπρεπε να κάνω. Έριξα γρήγορα το σορτς της προπόνησης και τα εσώρουχά μου ταυτόχρονα. Ο φυσιοθεραπευτής έγνεψε καταφατικά και είπε “ναι”, μετά κοίταξε τον γιατρό που είχε την πλάτη του σε μένα. Το σημείωσε και προχώρησε στον διάδρομο για να χτυπήσει τη διπλανή πόρτα».

Ευτυχώς, αναφέρει η Φίσερ, το περιβάλλον στην ομάδα ήταν «πολύ ασφαλές», αλλά σε κάθε περίπτωση «ήταν μια περίεργη κατάσταση και, γενικά, όχι άνετη».

naftemporiki.gr