Skip to main content

Πογέτ: Στόχος η πρόκριση στο EURO 2024

Στην πρώτη πλήρη συγκέντρωση των διεθνών, ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στον Τύπο για την επικείμενη έναρξη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Σε μερικές ημέρες η Εθνική ομάδα ρίχνεται στη μάχη των προκριματικών τού Euro 2024, αντιμετωπίζοντας την Ιρλανδία στην OPAP Arena (16/6) και τη Γαλλία στο Σταντ ντε Φρανς (19/6).

Στην ενημέρωση του Τύπου, σήμερα, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, Γκουστάβο Πογέτ, μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας των διεθνών.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι το παιχνίδι με την Ιρλανδία. Χρειαζόμαστε τη νίκη σε εκείνο το ματς για να έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε. Είναι ένα μεγάλο βήμα για τον στόχο μας, που είναι να προκριθούμε στο EURO 2024», είπε για το παιχνίδι της Παρασκευής.

Αναφορικά με την προετοιμασία, «μέχρι σήμερα τα πράγματα είναι πολύ καλά. Όλοι είναι προς το παρόν μια χαρά κι αυτό δίνει το περιθώριο να επιλέξω τους καλύτερους για την ενδεκάδα και να είναι έτοιμοι στον πάγκο».

Ο Πογέτ μίλησε και για το πλάνο που ετοιμάζει ενόψει του αγώνα με την Ιρλανδία. «Έχουμε δουλέψει με βάση τα δύο συστήματα που παίζει η Ιρλανδία τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να αμυνθούμε και να επιτεθούμε, και να είμαστε έτοιμοι και για τα δύο συστήματα. Το βασικό είναι ότι πρέπει να βρεθεί η ομάδα σε κατάσταση να αποδώσει στον αγωνιστικό χώρο, όπως λένε ο Γκουαρντιόλα και ο Ιντσάγκι».

Ο Πογέτ ρωτήθηκε (ξανά) για τον αποκλεισμό των Δουβίκα, Φορτούνη και Κυριακόπουλου. «Είναι απλό, όταν είσαι προπονητής στην Εθνική ομάδα έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις που θεωρείς ότι είναι οι καλύτεροι για εκείνη την ώρα. Αν όλα πάνε καλά, σε πέντε μέρες θα είμαι καλός προπονητής, αν χάσουμε θα δούμε τι θα συμβεί», απάντησε.

Τέλος, ο Πογέτ απηύθυνε έκκληση στους φίλους της ελληνικής ομάδας: «Το μήνυμα είναι να είναι οι οπαδοί δίπλα στην ομάδα. Θα έρθουν αρκετοί φίλοι της Ιρλανδίας, οπότε θα πρέπει να βρεθούμε δίπλα στην ομάδα, να νιώσουμε ότι είμαστε στην έδρα μας, να στηρίξουμε τους παίκτες της Εθνικής. Είναι πολύ εύκολο όταν το γήπεδο είναι γεμάτο να νικήσεις οποιονδήποτε αντίπαλο».