Skip to main content

Ο Μέσι «ψήφισε» ΗΠΑ και Μαϊάμι

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο «ψύλλος» σε αποψινή συνέντευξή του στον καταλανικό Τύπο.

Ελεύθερος να ενταχθεί στην ομάδα της επιλογής του μετά το τέλος της συνεργασίας του με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Λιονέλ Μέσι «ψήφισε»» την Ίντερ Μαϊάμι.

Ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας το ανακοίνωσε απόψε (7/6) σε συνέντευξή του στον καταλανικό Τύπο, επιβεβαιώνοντας ότι θα υπογράψει στην ομάδα της Φλόριντα, που μετέχει στην αμερικανική επαγγελματική ποδοσφαιρική Λίγκα (MLS).

Το βίντεο με το οποίο η Ίντερ Μαϊάμι ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Μέσι:

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στα καταλανικά μέσα ενημέρωσης Mundo Deportivo και Sport, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για κατ’ αρχήν συμφωνία.

Για αρκετές εβδομάδες τρεις σύλλογοι ευελπιστούσαν για να τον υποδεχτούν: η Σαουδική Αραβία με μια κολοσσιαία προσφορά, η Μπαρτσελόνα γιια να τον «επαναπατρίσει» και η Ίντερ Μαϊάμ, ιδιοκτησίας του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο σύλλογος της Φλόριδα, επί του παρόντος 15ος και τελευταίος στην Ανατολική Περιφέρεια στο MLS, που ιδρύθηκε μόλις το 2018, εισέρχεται σε μια εντελώς νέα διάσταση.

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε μέχρι το τέλος να φέρει το «σπλάχνο» της πίσω. Τη Δευτέρα (5/6) ο Χόρχε Μέσι, πατέρας και μάνατζερ του «Λέο», συνάντησε τον πρόεδρο των Καταλανών, Ζοάν Λαπόρτα.

Όμως, ακόμα κι αν η «Μπάρτσα» ήταν προτεραιότητα του παίκτη, οι οικονομικές δυσκολίες των «Μπλαουγκράνα» αποτέλεσαν στοιχείο ανάσχεσης στην επιθυμία του άσου κι έκριναν την υπόθεση.

Οι Σαουδάραβες, που μόλις «αποπλάνησαν» τους Καρίμ Μπενζεμά και Ενγκολό Καντέ με «χρυσά» συμβόλαια, δεν κατόρθωσαν να πείσουν τον παγκόσμιο πρωταθλητή να ξανασυναντήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο πρωτάθλημα της χώρας.

Κατά συνέπεια, το τέλος της καριέρας των δύο ποδοσφαιρικών τεράτων του 21ου αιώνα θα γραφτεί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

naftemporiki.gr