Skip to main content

Ο Τσιτσιπάς… καθάρισε τον Σβάρτσμαν και προκρίθηκε στους 16 του Roland Garros

REUTERS/Kai Pfaffenbach

Ο Έλληνας τενίστας ήταν επιβλητικός και με 3-0 σετ ξεπέρασε το εμπόδιο του Αργεντινού. Επόμενος αντίπαλος ο Σεμπάστιαν Όφνερ.

Με μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε εύκολα με 3-0 σετ τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν και προκρίθηκε στους 16 του Roland Garros.  Ο Έλληνας τενίστας που ήταν εξαιρετικός, θα αντιμετωπίσει στον δρόμο για τα προημιτελικά τον Σεμπάστιαν Όφνερ, νούμερο 118 στη παγκόσμια κατάταξη.

Ο Τσιτσιπάς άνοιξε τον δρόμο για την επικράτησή του με 6-2, με το ίδιο σκορ πήρε το δεύτερο σετ και με 6-3… καθάρισε το ματς.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο «Τσίτσι» δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ήταν το καλύτερο παιχνίδι μου από άποψη αυτοσυγκέντρωσης, καθώς έπρεπε να είμαι εκεί σε κάθε πόντο μιας και ο Ντιέγκο δε μου το έκανε καθόλου εύκολο. Έπρεπε να πάρω τα… όπλα μου και να έχω υπομονή, αυτό έμαθα σήμερα.

Πιστεύω πως θα μπορούσα να είχα αποφύγει κάποια αβίαστα λάθη στο τέλος, όμως έδωσα μια σπουδαία μάχη ιδίως προς το τέλος. Το κοινό ήταν στο πλευρό μου σήμερα, κάτι που πάντα βοηθάει. Χαίρομαι όταν μπορώ να μοιράζομαι τα συναισθήματά μου με τους άλλους στο κορτ»