Skip to main content

Πολιτικός διάδικος η Ρεάλ Μαδρίτης στη δίκη της Μπαρτσελόνα

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των «Μπλάνκος», απορρίπτοντας εκείνο του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού που είχε διαβιβάσει το ίδιο αίτημα.

Όταν η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν συγκρούονται στον αγωνιστικό χώρο, το κάνουν στις δικαστικές αίθουσες.

Αν και στο εγχείρημα της ευρωπαϊκής Super League οι δύο σύλλογοι (και η Γιουβέντους) βρίσκονται στην ίδια πλευρά, στην περίπτωση Νεγκρέιρα κινούνται από αντίθετες κατευθύνσεις.

Το δικαστήριο της Βαρκελώνης έκανε δεκτό αίτημα της Ρεάλ να εμφανιστεί ως πολιτικός διάδικος στη διαδικασία κατά την οποία ο σύλλογος των «Μπλαουγκράνα» βρίσκεται υπό έρευνα, κατηγορούμενος ότι είχε στη μισθοδοσία του τον πρώην αντιπρόεδρο της ένωσης διαιτητών της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα.

Η «πέτρα του σκανδάλου» φέρεται να έχει λάβει από το 2001 περίπου 7,3 εκατομμύρια ευρώ από τον καταλανικό σύλλογο, με την Εισαγγελία να υποπτεύεται ότι η σχέση μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1990 και είχε στόχο να επηρεάσει την εξέλιξη των πρωταθλημάτων μέσω της διαφθοράς.

Ακριβώς γι΄ αυτόν το λόγο ο εισαγγελέας εκτίμησε πως συνέτρεχαν όλες οι προϋποθέσεις προκειμένου να ανάψει «πράσινο φως» στο αίτημα της Ρεάλ και να συμπεριληφθεί ο σύλλογος της πρωτεύουσας στη διαδικασία ως πολιτικός διάδικος.

Το αίτημα του καταλανικού συλλόγου να μην συμπεριληφθεί η Ρεάλ στη διαδικασία, κι εκείνο του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού (CSD) να εμφανιστεί επίσης ως πολιτικός διάδικος, απορρίφθηκε, με τον εισαγγελέα να εδράζει την απόφασή της στο ότι δεν υπέστη καμία ηθική ή διοικητική βλάβη, δεδομένου ότι πρόκειται για φορέα καθαρά διοικητικού χαρακτήρα.

naftemporiki.gr