Skip to main content

Η Μπαρτσελόνα μείωσε στο 50% τα εισιτήρια διαρκείας

Ο καταλανικός σύλλογος μετακομίζει την περίοδο 2023-24 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης για να επιτρέψει την τελευταία φάση των ανακαινίσεων στο Καμπ Νου.

Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετές εβδομάδες, η Μπαρτσελόνα θα αναγκαστεί να παίξει τους εντός έδρας αγώνες της τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης, στο Μόνζουικ, μια εγκατάσταση που βρίσκεται μεν στη Βαρκελώνη αλλά χωράει «μόνο» 60.713 θεατές, σε αντίθεση με το Καμπ Νου των 99.354 θέσεων.

Η κίνηση απαιτεί θυσία για πολλούς οπαδούς της, που θα δουν τις πιθανότητες να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι της πρωταθλήτριας ομάδας του Τσάβι να μειώνονται σημαντικά. Για να αντιμετωπίσει αυτή την ταλαιπωρία για τους φιλάθλους, ο σύλλογος αποφάσισε να μειώσει το κόστος του εισιτηρίου διαρκείας κατά 50%.

Όπως επιβεβαίωσε η θεσμική αντιπρόεδρος της «Μπάρτσα», Έλενα Φορτ, η απόφαση ελήφθη από το εκτελεστικό συμβούλιο του συλλόγου, με τη διαδικασία πώλησης να ξεκινά από την αρχή. Μετά από αυτή την επιλογή της διοίκησης οι τιμές των πλευρικών «πετάλων» πέφτουν από τα 905 στα 450 ευρώ, ενώ στα σημεία με μειωμένη ορατότητα το κόστος μειώνεται στα 350 ευρώ, από τα 702.

Τα «πέταλα» πέφτουν από τα 723 στα 360 ευρώ (οι θέσεις με μειωμένη ορατότητα πηγαίνουν από 506 σε 255 ευρώ). Τέλος, στις δύο κεντρικές κερκίδες οι τιμές διαμορφώνονται από 1.002 σε 500 ευρώ, ενώ η «κύρια» μειώνεται από τα 1.738 στα 870 ευρώ.

Αυτές οι τιμές αντιπροσωπεύουν περίπου το 25% του κόστους των εισιτηρίων διαρκείας του περασμένου έτους στο Καμπ Νου. Η Φορτ δήλωσε ότι «η διάταξη προέρχεται από τον πρόεδρο Λαπόρτα και το διοικητικό συμβούλιο το χαιρετίζει, δεδομένου ότι κανείς εντός του συλλόγου δεν γνωρίζει τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί για τους οπαδούς».

Η Μπαρτσελόνα θα προσπαθήσει να αναπληρώσει τις απώλειες λόγω της προσωρινής εγκατάλειψης του Καμπ Νου με την είσοδο νέων χορηγών, όπως π.χ. της Ambilight TV που ανήκει στον όμιλο Philips και από την επόμενη σεζόν θα είναι ο χορηγός στο μανίκι της φανέλας. Τα νέα εισιτήρια διαρκείας μπορούν να ζητηθούν από τα τέλη Μαΐου, στις 30 ή 31.

Κατά συνέπεια, ο αγώνας της επόμενης Κυριακής με τη Μαγιόρκα, εκτός από την ευκαιρία για αποχαιρετισμό στον αρχηγό Σέρχιο Μπουσκέτς και στον Ζόρντι Άλμπα, θα είναι και ο τελευταίος στη θρυλική έδρα της Μπαρτσελόνα πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης, που θα γίνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της περιόδου 2023-24.

naftemporiki.gr