Skip to main content

«Όχι» του Ράιχαρτ στην Bundesliga, παραμένει στην Α22

Η γερμανική Λίγκα (DFL) αναζητά ανώτερο στέλεχος για να αναλάβει τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου από τον Ιούλιο.

Μετά το «Nein» στα επενδυτικά funds, ήταν η Bundesliga που εισέπραξε την άρνηση αυτή τη φορά, δια στόματος Μπερντ Ράιχαρτ.

Πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας A22 Sports που ασχολείται με την προώθηση της Super League και ο οποίος αρνήθηκε τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου στην DFL, τη γερμανική Λίγκα που διαχειρίζεται τα πιο σημαντικά πρωταθλήματα της χώρας.

Όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, η υποψηφιότητα του Ράιχαρτ είχε προωθηθεί έντονα από τον πρόεδρο της DFL, Χανς-Γιοάχιμ Βάτσκε, ο οποίος κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο Ράιχαρτ θεωρήθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει την DFL από την 1η Ιουλίου, όταν λήγουν οι προσωρινές εντολές των Άξελ Χέλμαν και Όλιβερ Λέκι, μεγάλων υποστηρικτών της προσπάθειας συμφωνίας με τα επενδυτικά κεφάλαια, που απέτυχε τις τελευταίες ημέρες.

Στην πραγματικότητα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια στιγμή μεγάλης αβεβαιότητας στην DFL με τους 34 επαγγελματικούς συλλόγους της, αυτούς της Bundesliga και Bundesliga 2.

Πιο διχασμένες από ποτέ, οι ομάδες δεν έχουν καταφέρει να βρουν συμφωνία για το θέμα κεφαλαίων με την πρόταση των 2 δισ. ευρώ για το 12,5% της εταιρείας, η οποία περιλαμβάνει όλους τους συλλόγους και ελέγχει τα εθνικά και διεθνή τηλεοπτικά δικαιώματα του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα είναι το άλλο σημαντικό ζήτημα που θα αντιμετωπίσει ο νέος διευθύνων σύμβουλος, δεδομένου ότι θα βρίσκονται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τους μεγαλύτερους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που θα διαγωνιστούν για να τα κερδίσουν από το καλοκαίρι του 2025.

naftemporiki.gr