Skip to main content

Τσιτσιπάς: Σε αυτή τη φάση θέλω μόνο έναν προπονητή

REUTERS/Jaimi Joy

Ο Έλληνας τενίστας εξήγησε τους λόγους που προχώρησε στη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Μαρκ Φιλιππούση

O Στέφανος Τσιτσιπάς αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή, Μαρκ Φιλιππούση πριν από λίγες ημέρες. Ο Έλληνας τενίστας στη συνέντευξη Τύπου για το Roland Garros εξήγησε τους λόγους της επιλογής του, τονίζοντας πως σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να διαχειριστεί την ταυτόχρονη παρουσία δύο προπονητών.

«Ήταν απόφαση από κοινού να σταματήσουμε με τον Μαρκ. Περάσαμε αμέτρητες ώρες στο τηλέφωνο να μιλάμε πριν μερικές εβδομάδες. Δεν είναι ποτέ εύκολο να έχεις δύο προπονητές. Καταλαβαίνω ότι είναι εκεί να με βοηθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά μερικές φορές είναι ζόρικο για μένα να έχω διαφορετικές απόψεις» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είμαι σε μία φάση της ζωής μου που θέλω να έχω έναν προπονητή να μου δίνει όλες τις πληροφορίες, τις αναλύσεις και ό,τι άλλο μπορεί να βελτιώσει το παιχνίδι μου. Υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσαν να μπουν στην ομάδα μου και να μοιράσουν τις σκέψεις και τη γνώμη τους για το τι μπορώ να βελτιώσω. Όμως είναι πολύ σημαντικό να κολλήσω σε λίγους ανθρώπους και να δουλέψω μαζί τους. Όταν έχεις πολύ κόσμο γύρω σου, σου απορροφά ενέργεια».