Skip to main content

Λουίς Ενρίκε, η νέα προτεραιότητα της Παρί Σεν Ζερμέν

Σε αναζήτηση προπονητή για την επόμενη περίοδο, οι Παριζιάνοι έχουν θέσει τον Ισπανό μεταξύ των προτεραιοτήτων τους για να διαδεχθεί τον Κριστόφ Γκαλτιέ.

Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου πλησιάζει και μαζί του έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για τη θέση του Κριστόφ Γκαλτιέ στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν, παρά τη διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα η μπάλα περνά στο τερέν της διοίκησης φετινής σεζόν, θα έρθει η ώρα να αποφασίσει η διοίκηση και σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφτάνουν από τη Γαλλία ο Νάσερ Αλ Κελαϊφί έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του κι έθεσε ως προτεραιότητές του τους Ζοζέ Μουρίνιο και Τιάγκο Μότα.

Ο Μουρίνιο έχει τριβές με τη διοίκηση της Ρόμα, ενώ για τον νυν προπονητή της Μπολόνια ενδιαφέρονται κι άλλοι σύλλογοι, μεταξύ των οποίων η Γιουβέντους.

Η Παρί Σεν Ζερμέν αναζητεί τον εκλεκτό της σε όλη την υφήλιο κι έρθει σε επαφή με τον Άμπελ Φερέιρα που βρίσκεται στην Παλμέιρας. Προφανώς, ωστόσο, δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία απόφαση αφού ένα νέο όνομα μόλις μπήκε στο… χορό.

Η Le Parisien δημοσίευσε σήμερα (25/5) ότι ο Λουίς Ενρίκε είναι μια υπόθεση που δουλεύεται όλο και περισσότερο από τη διοίκηση. Μάλιστα, η εφημερίδα προχωρά μακριά στους ισχυρισμούς της αναφέροντας ότι ο Ισπανός «είναι στην κορυφή της λίστας, μαζί με άλλους δύο, για να γίνει προπονητής της Παρί την επόμενη σεζόν».

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ισπανίας πληροί πολλά κριτήρια: εμπειρία υψηλού επιπέδου, κουλτούρα μεγάλων συλλόγων, άριστο  ιστορικό και το πλεονέκτημα ότι είναι ελεύθερος και δεν θα χρειαστεί να πληρωθεί κάποιος σύλλογος.

Ο Λουίς Ενρίκε κατάκτησε το Champions League με την Μπαρτσελόνα των Μέσι και Νεϊμάρ το 2015, προτού αναλάβει τα ηνία της Εθνικής.