Skip to main content

Χάλεπ: Σκοτώνετε την καριέρα μου

Δριμύ κατηγορώ της Ρουμάνας τενίστριας ενάντια στα θεσμικά όργανα αντιντόπινγκ.

«Δεν σκοτώνουν μόνο τη φήμη μου αλλά και την καριέρα μου»: η πρώην νούμερο 1 τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη, Σιμόνα Χάλεπ,  που τέθηκε σε αποκλεισμό για σχεδόν οκτώ μήνες λόγω παραβίασης των κανόνων αντιντόπινγκ, κατηγορεί τους αρμόδιους οργανισμούς ότι την βλάπτουν καθυστερώντας τις εξετάσεις για την υπόθεσή της.

Η 31χρονη αθλήτρια, νικήτρια του Ρολάν Γκαρός το 2018 και του Γουίμπλεντον το 2019, έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή από τις 7 Οκτωβρίου 2022, αφού βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία roxadustat, στο US Open τον περασμένο Αύγουστο.

Αυτό το μόριο διεγείρει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και έχει απαγορευτεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (AMA).

Η Χάλεπ, Νο 34 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού έως και τέσσερα χρόνια, με την ίδια να διαβεβαιώνει πως οι ειδικοί απέδειξαν ότι αυτή η ουσία βρέθηκε στο σώμα της μετά από μόλυνση ενός συμπληρώματος διατροφής και διαμαρτύρεται για την αθωότητά της, ζητώντας ακρόαση.

Όπως έγραψε στα κοινωνικά δίκτυά της, «η ITF έχει αναβάλει ξανά και για τρίτη φορά την ακρόασή μου κατά ένα μήνα. Περιμένω να ακουστώ από τον περασμένο Οκτώβριο (…) Ζήτησα, όπως απαιτείται από τους κανόνες αντιντόπινγκ, σύντομη ακρόαση. Είναι δικαίωμά μου, είναι γραμμένο στον κανονισμό».