Skip to main content

Τον λένε Γιόκιτς και θέλει το πρωτάθλημα

USA TODAY Sports

Με ηγέτη τον Σέρβο σούπερ σταρ τους οι Νάγκετς «κατάπιαν» τους Λέικερς στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας κι επιταχύνουν για τον τίτλο στο NBA.

Για πρώτη φορά ύστερα από 47 χρόνια συμμετοχής στο ΝΒΑ οι Νάγκετς τού Νίκολα Γιόκιτς θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν έναν τίτλο, μετά την εντυπωσιακή πρόκριση στον τελικό των πλέι οφ εις βάρος των Λέικερς, τους οποίους απέκλεισαν με 4-0 νίκες, παρά τον εξαιρετικό ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο «Βασιλιάς» έκανε ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια της ήδη υπέροχης καριέρας του, σε ηλικία 38 ετών, σημειώνοντας τους 31 από τους 40 πόντους του στην πρώτη περίοδο, αλλά η ομάδα του Λ.Α. δεν απέφυγε την τέταρτη συνεχή ήττα (111-113) και, συνακόλουθα, τον αποκλεισμό.

Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Το Ντένβερ, νούμερο 1 στη Δύση στην κανονική περίοδο, ξεχώρισε για τη στιβαρότητα και την ηρεμία του ακόμη και όταν ξέσπασε… καταιγίδα στην πρώτη περίοδο, όταν βρέθηκε πίσω με 15 πόντους χωρίς να έχει προηγηθεί ποτέ.

Όταν επέστρεψαν από τα αποδυτήρια οι παίκτες του Μάικλ Μαλόουν εμφανίστηκαν πιο συγκεντρωμένοι, με τον Γιόκιτς να σκοράρει 13 από τους συνολικά 30 πόντους του στον αγώνα και να γράφει ακόμη ένα triple double (14 ριμπάουντ, 13 ασίστ) στα πλέι οφ, διαδικασία στην οποία ως τώρα είναι ο MVP.

Μάλιστα, ήταν ο Σέρβος σούπερ σταρ που πέτυχε το νικητήριο καλάθι στα 73 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ο Γιόκιτς πάντως δεν ήταν μόνος, καθώς οι τέσσερις συμπαίκτες του που ξεκίνησαν βασικοί σκόραραν μεταξύ 13 και 25 πόντων.

Ο επιθετικός πλουραλισμός ήταν το στοιχείο που έκανε τη διαφορά, γιατί ο Τζέιμς από την άλλη πλευρά πάσχιζε μόνος και όταν περιορίστηκε στους 9 πόντους στα δύο τελευταία δωδεκάλεπτα οι Λέικερς ξέμειναν από λύσεις.

Για την ομάδα του Κολοράντο αυτή η πρόκριση ήταν μια γλυκιά εκδίκηση απέναντι στους «Λιμνάνθρωπους», από τους οποίους είχε αποκλειστεί τρεις φορές στα πλέι οφ, το 1985, το 2009 και το 2020.Για πρώτη φορά, το Ντένβερ είχε αποτύχει το 1978, απέναντι στους Σιάτλ Σουπερσόνικς που δεν υφίστανται πια.