Skip to main content

Στόχος ρατσιστικής επίθεσης και πάλι ο Βινίσιους

Το (νέο) περιστατικό καταγράφηκε χθες στη διάρκεια του αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Βαλένθια στο «Μεστάγια».

Ξαναφούντωσε η διαμάχη στην Ισπανία για τον ρατσισμό στο ποδόσφαιρο, μετά το νέο επεισόδιο με θύμα τον Βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους, χθες (21/5) στη Βαλένθια.

Μετά από όσα φάνηκαν στον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες στο «Μεστάγια», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Marca υπάρχει και βίντεο που δείχνει τους οπαδούς των γηπεδούχων να φωνάζουν «Βινίσιους, μαϊμού» καθώς το λεωφορείο της Ρεάλ προσέγγιζε το γήπεδο.

Μετά από αυτό που συνέβη στο «Μεστάγια» υπήρξαν πολλές εκδηλώσεις στοργής, υποστήριξης και αλληλεγγύης για τον παίκτη της «Βασίλισσας», ανέφερε η Marca, ξεκινώντας από τους συμπαίκτες του, συνεχίζοντας με παίκτες από άλλες ομάδες, προπονητές, προσωπικότητες που συνδέονται με το ποδόσφαιρο και τελειώνοντας με πολιτικούς.

«Πάντα μαζί σου αδελφέ»: αυτό είναι το πιο επαναλαμβανόμενο μήνυμα, σχεδόν μότο, μεταξύ των ποδοσφαιριστών της Ρεάλ Μαδρίτης, που από την πρώτη στιγμή βγήκαν να υπερασπιστούν τον Βινίσιους.

Οι Ρίντιγκερ, Μπενζεμά, Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κουρτουά, Βαλβέρδε εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους άποψή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Πόσο να το αντέξουμε αυτό; Είμαι μαζί σου αδελφέ! Ο αγώνας μας συνεχίζεται!».

Ο Μιλιτάο ήταν ένας από αυτούς που έκαναν τα περισσότερα για να υπερασπιστούν το συνάδελφό του. «Σήμερα ήταν μια άλλη θλιβερή μέρα εδώ στην Ισπανία, μια άλλη μέρα όπου δυστυχώς κέρδισαν οι ρατσιστές. Είναι κρίμα! Υποφέρεις από ρατσισμό, υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και μετά σε διώχνουν προσπαθώντας να σε υπερασπιστούν! Πόσο καιρό πρέπει να το αντέξουμε αυτό;», έγραψε.

«Δεν είσαι μόνος. Είμαστε μαζί σου και σε στηρίζουμε», έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν και της γαλλικής εθνικής ομάδας Κιλιάν Μπαπέ, ένας από τους πρώτους που απηύθυνε λόγια αλληλεγγύης στον Βινίσους.

Όχι όμως μόνο αυτός. Παρόμοιο μήνυμα άφησε και ο Νεϊμάρ, συμπαίκτης τού Μπαπέ στην Παρί Σεν Ζερμέν και συμπατριώτης τού παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης: «Είμαι μαζί σου».

Πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη στον Βινίσους παρείχε και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. «Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο ποδόσφαιρο ή στην κοινωνία και η FIFA υποστηρίζει όλους τους παίκτες που βρίσκονται σε μια τέτοια κατάσταση», υπογράμμισε.

Επίσης, ο Ινφαντίνο υπενθύμισε τα τρία στάδια που τέθηκαν σε εφαρμογή κατά τη διάρκεια διοργανώσεων που διεξάγονται υπό την αιγίδα της FIFA, σε περίπτωση ρατσιστικών προσβολών, κι ευχήθηκε «να εφαρμοστούν σε όλες τις χώρες και σε όλα τα πρωταθλήματα».

«Πρώτον, διακόπτεις τον αγώνα. Δεύτερον, οι παίκτες φεύγουν από το γήπεδο και ο εκφωνητής ανακοινώνει ότι εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις ο αγώνας θα διακοπεί. Ο αγώνας ξαναρχίζει και, τρίτον, εάν ξαναρχίσουν οι επιθέσεις ο αγώνας θα σταματήσει και οι τρεις βαθμοί θα πάνε στον αντίπαλο», υπενθύμισε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.