Skip to main content

Νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού ο Κορδόν

Ο Ισπανός αξιωματούχος ήρθε απόψε στην Ελλάδα, συμφώνησε με τον πειραϊκό σύλλογο και πιάνει δουλειά από αύριο.

Ο Αντόνιο Κορδόν είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού και ο άνθρωπος που αύριο (22/5) πιάνει δουλειά στην πειραϊκή ΠΑΕ, την οποία καλείται να επαναφέρει στο δρόμο της επιτυχίας.

Ο πολύπειρος Ισπανίας ήρθε απόψε στην Αθήνα, συμφώνησε με τη διοίκηση και ξεκινά από τη Δευτέρα να τρέχει τα θέματα της νέας περιόδου, που είναι πολλά και ανοιχτά, με πρώτιστο τον νέο τεχνικό.

Ο 59χρονος Κορδόν έχει εμπειρία 24 χρόνων στο πιο υψηλό επίπεδο, ενώ εκτός του Ολυμπιακού υπήρξαν αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες που επιδίωξαν να συνεργαστούν μαζί του.

Ο Ίβηρας αξιωματούχος αναδείχθηκε από το σημαντικό έργο του στην Βιγιαρεάλ, στην οποία εργάστηκε από το 1999 έως το 2016 συμβάλλοντας στην καταξίωση του «κίτρινου υποβρυχίου» μεταξύ των δυνάμεων της LaLiga.

Μετά την Βιγιαρεάλ ακολούθησε η Μονακό (2016-17) και το Εκουαδόρ (για πέντε μήνες το 2020), ενώ είχε ένα πέρασμα από την Ιταλία (Πάρμα) και την Κίνα (Λιφάν).

Τελευταία ομάδα του ήταν (για 2,5 χρόνια) η Μπέτις. Οι «Βερδιμπλάνκος» της Ανδαλουσίας κατάκτησαν το Κύπελλο Ισπανίας το 2022 κι έφτασαν στους «16» του Europa League, όπου αποκλείστηκαν από τη μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης, Άιντραχτ Φρανκφούρτης.