Skip to main content

Τα νεύρα έφεραν ήττα για τον Τσιτσιπά

REUTERS/Juan Medina

Οι δύο διακοπές λόγω της βροχής και η έντονη αντιπαράθεση με τη μητέρα του έβγαλαν τον «Στεφ» από το ρυθμό του και ο Μεντβέντεφ το εκμεταλλεύτηκε.

Στα ημιτελικά σταμάτησε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Όπεν της Ρώμης, αφού από τη μια η (διπλή) διακοπή λόγω της βροχής κι από την άλλη ο εκνευρισμός με τη μητέρα του τον έβγαλαν εκτός ρυθμού και ηττήθηκε με 5-7, 5-7 από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος, που μετρούσε τέσσερις ήττες στα έξι τελευταία παιχνίδια με τον «Στεφ» άδραξε την ευκαιρία και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα διεκδικήσει αύριο (21/5) για τον τίτλο τον 20χρονο Δανό Χόλγκερ Ρούνε.

Πέρα από τις δύο διακοπές λόγω των καιρικών συνθηκών, ο Τσιτσιπάς είχε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τη μητέρα του με το σκορ στο 6-5 υπέρ του Ρώσου, απαίτησε να φύγει από το μποξ του και, αποσυντονισμένος πια, έχασε το επόμενο γκέιμ και το σετ.

Ο Μεντβέντεφ άρχισε με μπρέικ το δεύτερο σετ, προηγήθηκε 3-1 αλλά έχασε τα επόμενα τρία και βρέθηκε πίσω με 3-4. Κατάφερε όμως να ισοφαρίσει σε 5-5 και με νέο μπρέικ ξαναπήρε προβάδισμα (6-5), για να φτάσει στο τελικό 7-5.