Skip to main content

«Χαρακίρι» στο Μόναχο για την Μπάγερν

REUTERS/Angelika Warmuth

Η Λειψία νίκησε τους Βαυαρούς στην έδρα τους κι έδωσε μοναδική ευκαιρία στην Ντόρτμουντ να «σπάσει» την κυριαρχία τους κατακτώντας την Μπουντεσλίγκα.

Η Λειψία έριξε… φουρνέλο στην Μπουντεσλίγκα, αφού νίκησε στο Μόναχο την Μπάγερν με 3-1 στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής (προτελευταία) αγωνιστικής, «προσφέροντας» το πρωτάθλημα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, βεβαίως εφόσον οι Βεστφαλοί δεν αποδειχθούν κατώτεροι των περιστάσεων.

Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε ήθελε νίκη για να εξασφαλίσει θέση στο Champions League της νέας περιόδου και το πέτυχε, ενώ η ήττα μπορεί να κοστίσει στην ομάδα του Τόμας Τούχελ ένα πρωτάθλημα.

Η Μπάγερν παραμένει πρώτη με ένα βαθμό διαφορά από την Ντόρτμουντ, που παίζει αύριο εκτός έδρας με την Άουγκσμπουργκ και με νίκη θα περάσει μόνη πρώτη, έχοντας την ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο μπροστά στο κοινό της καθώς το επόμενο Σάββατο (27/5) θα φιλοξενήσει τη Μάιντς.

Κατά τα λοιπά η Χέρτα αποχαιρέτησε την κατηγορία μετά την ισοπαλία (1-1) με την Μπόχουμ στο Βερολίνο, δεχόμενη το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ  2-0 (71΄ Γκίντερ, 75΄ Πέτερσεν)
  • Χοφενχάιμ-Ουνιόν Βερολίνου 4-2 (22΄ Μπεμπού, 36΄ πεν., 90΄ Κράμαριτς, 90΄+9 Νταμπούρ – 45΄+4 Ντοέκι, 90΄ Λαϊντουνί)
  • Χέρτα Βερολίνου-Μπόχουμ  1-1 (63΄ Τουσάρ – 90΄+4 Σλότερμπεκ)
  • Σάλκε-Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 2-2 (1΄ Τερόντ, 85΄ Πόλτερ – 21΄ Καμάντα, 59΄ Τούτα)
  • Βέρντερ Βρέμης-Κολωνία 1-1 (73΄ Σμιντ – 36΄ Τίγκες)
  • Μπάγερν Μονάχου-Λειψία 1-3 (25΄ Γκνάμπρι – 65΄ Λάιμερ, 76΄ πεν. Ενκουκού, 86΄ πεν. Σομποσλάι)