Skip to main content

H μεγάλη ώρα του Ολυμπιακού στο Κάουνας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σήμερα τη Μονακό(19/5, 18:00) στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 της Euroleague.

Με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Euroleague, ο Ολυμπιακός διασταυρώνει τα ξίφη του σήμερα(19/5, 18:00, NovasportsPrime) με την Μονακό στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 στο Κάουνας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν η καλύτερη στη κανονική διάρκεια, έπαιξε το πιο όμορφο μπάσκετ, είχε τον απόλυτο mvp, Σάσα Βεζένκοφ και θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου, διεκδικώντας τον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της μετά τη Ρώμη το 1997, την Κωνσταντινούπολη το 2012 και το Λονδίνο το 2013.

«Δεν έχουμε πίεση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ, στο πιο υψηλό επίπεδο της Euroleague για δεύτερη σερί σεζόν. Είναι οι καλύτεροι εδώ. Πρέπει να το απολαύσουμε. Αυτό θέλω να περάσω στους παίκτες μου. Δεν υπάρχει αποτυχία αν δεν πάρεις τον τίτλο. Αλλά θα κάνουμε τα πάντα για αυτό» τόνισε μεταξύ άλλων ο Έλληνας κόουτς για την ”μάχη” με τους Μονεγάσκους.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν θα είναι μόνος του στο Κάουνας, καθώς πάνω από 4.000 οπαδοί του έχουν ταξιδέψει στη Λιθουανία για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των ”ερυθρολεύκων”.

Από κει και πέρα, ο δεύτερος ημιτελικός ακολουθεί στις 21:00, στον απόλυτο ισπανικό ”εμφύλιο” ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα.