Skip to main content

Στον τελικό του C.L. με… παράσταση η Μάντσεστερ Σίτι

REUTERS/Molly Darlington

Η «μηχανή» του Γκουαρντιόλα αποκαθήλωσε με «τεσσάρα» την πρωταθλήτρια Ευρώπης και θα διεκδικήσει το θρόνο της στον τελικό της 10ης Ιουνίου, με αντίπαλο την Ίντερ.

Με τον Έρλινγκ Χάαλαντ εγκλωβισμένο στην αμυντική τακτική του Κάρλο Αντσελότι, κάποιος έπρεπε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Στον πρώτο ημιτελικό του Champions League στη Μαδρίτη ήταν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε που βγήκε μπροστά ισοφαρίζοντας τη Ρεάλ (1-1) με ένα αριστούργημα από τα 30 μέτρα, στη ρεβάνς του «Έτιχαντ» φρόντισε ο Μπερνάρντο Σίλβα.

Δύο γκολ του Πορτογάλου διεθνή στο πρώτο ημίχρονο, όταν στο γήπεδο υπήρχε μόνο η Μάντσεστερ Σίτι (13-1 τελικές, 72%-28% κατοχή, 321-102 πάσες), έδωσαν ακλόνητο προβάδισμα στην «πολεμική μηχανή» του Γκουαρντιόλα.

Η Σίτι έφτασε θριαμβευτικά στη νίκη διαλύοντας την αντίπαλό της με 4-0 και θα διεκδικήσει το πρώτο Champions League στην Ιστορία της, με αντίπαλο την Ίντερ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης στις 10 Ιουνίου.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι αμφίβολο αν έχει ξαναγνωρίσει στην Ιστορία της στη διοργάνωση «στραγγάλισμα» σαν αυτό που βίωσε απόψε (17/5) στην Αγγλία, όταν οι «Πολίτες» κινούνταν πέριξ κι εντός της περιοχής του Κουρτουά με όση άνεση ήθελαν, υποχρεώνοντας τον Βέλγο γκολκίπερ σε 2-3 πολύ μεγάλες αποκρούσεις.

Στα πρώτα 45 λεπτά η ομάδα του Αντσελότι είχε να επιδείξει μόλις μια μεγάλη φάση, όταν ο «πύραυλος» του Κρόος εκτός περιοχής στο 35ο λεπτό τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Έντερσον, που είχε βρει την μπάλα ελάχιστα με τα ακροδάχτυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι κατέβασε ταχύτητα κι έδωσε τη δυνατήτοτα στους «Μπλάνκος» να κρατήσουν μπάλα και να πάρουν ανάσες, χωρίς ωστόσο να απειλούν αν εξαιρεθεί μια μεγάλη απόκρουση του Έντερσον στο 51ο λεπτό, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλάμπα.

Ο «Καρλέτο» προσπάθησε να παρέμβει με διορθωτικές κινήσεις, έβαλε τον Ρούντιγκερ στη θέση του Μόντριτς ανεβάζοντας τον Καμαβινγκά στη μεσαία γραμμή για να δώσει ενέργεια, αλλά εις μάτην…

Μάλιστα, ήταν οι γηπεδούχοι που έφτασαν κοντά στο 3-0 με τον Χάαλαντ στο 74΄, όταν ο Γκιντογκάν τον έβγαλε τετ α τετ με τον Κουρτουά, που απέκρουσε το πλασέ, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι πήρε θριαμβευτική διάσταση στο 76΄, όταν στην εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε ο Ακάντζι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Μιλιτάο και κατέληξε στα δίχτυα της Ρεάλ δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στην παραπαίουσα «Βασίλισσα», με τον Άλβαρες να κάνει συντριπτικό το σκορ σημειώνοντας το 4-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων…

Πλέον, οι «Πολίτες» διεκδικούν το «τρεμπλ», αφού εκτός του Champions League είναι φαβορί για το πρωτάθλημα Αγγλίας, ενώ θα διεκδικήσουν και το Κύπελλο απέναντι στη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ, στις 3 Ιουνίου.