Skip to main content

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ

Με στιβαρή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στη σειρά των ημιτελικών με τους Θεσσαλονικείς κι επικεντρώνονται στην τελική φάση της Ευρωλίγκας.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ «παίδεψε» τον χαλαρό Ολυμπιακό, όμως όταν οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να παίξουν άμυνα στο δεύτερο μισό κράτησαν τον αντίπαλό τους στους 20 πόντους σε 20 λεπτά και η κατάσταση απλοποιήθηκε.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν του «Δικέφαλου» στο ΣΕΦ με 83-65, έκαναν το 1-0 στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής σειράς στη Basket League και στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο Φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας, την επόμενη εβδομάδα.

Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν 11 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκαν με 45-42 και κατόρθωσαν να μείνουν κοντά στο σκορ ως και τα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά δύο μεγάλα σερί των γηπεδούχων ανέτρεψαν το σκηνικό.

Ο Βεζένκοφ με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ ακολούθησαν οι Λαρεντζάκης με 16 πόντους, Πίτερς με 13 και Λούντζης με 10.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων ο Σάιμπερτ σταμάτησε στους 15 πόντους και ο Ράιλι σημείωσε 12.