Skip to main content

Στα ημιτελικά της Μαδρίτης με ανατροπή Σάκκαρη

Η Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε να κάνει κατάθεση ψυχής και ανατροπές για να αποκλείσει την Μπέγκου και να επιβεβαιώσει το ραντεβού στην τετράδα με την Σαμπαλένκα.

H Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε να παλέψει σκληρά για περίπου 3 ώρες στο Manolo Santana απέναντι στην Ρουμάνα (Νο35 του κόσμου) Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου αλλά το τέλος του αγώνα ήταν γλυκό για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η Σάκκαρη νίκησε με 2-1 σετ (6-7/3, 6-4, 6-2) και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Μαδρίτης, για πρώτη φορά στην καριέρα της. Εκεί θα συναντήσει το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης Αρίνα Σαμπαλένκα, που απέκλεισε την Μάγιαρ Σερίφ επίσης στα τρία σετ (2-6, 6-2, 6-1).

Η Σπαρτιάτισσα τενίστρια θα βρεθεί για τέταρτη φορά φέτος στα ημιτελικά κάποιου τουρνουά μετά τις διοργανώσεις στο Λιντς, την Ντόχα και την Καλιφόρνια. Επίσης, θα είναι παρούσα για τρίτη φορά σε τουρνουά WTA 1000, ενώ την προσεχή Δευτέρα θα κερδίσει μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη, όπου θα βρεθεί όγδοη.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, να σημειωθεί επίσης πως η Ελληνίδα έγινε στη Μαδρίτη μόλις η δεύτερη αθλήτρια με 20 ημιτελικούς τα τρία τελευταία χρόνια, μετά την επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, την Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ.

Το πρώτο σετ διήρκεσε 74 λεπτά και ήταν συναρπαστικό στη διακύμανσή του: η Μπέγκου προηγήθηκε δύο φορές με ισάριθμα break (2-1, 4-3), η Σάκκαρη απάντησε με τον ίδιο τρόπο (2-2, 5-5 από 3-5).

Η Μπέγκου «έσπασε» ξανά το σερβίς της αντιπάλου της για το 6-5, αλλά η Σάκκαρη με νέο break ισοφάρισε (6-6). Στο tie-break η Ελληνίδα προηγήθηκε 2-1 και 3-2, η Ρουμάτα ισοφάρισε (3-3) και με τέσσερις συνεχείς πόντους έκανε το 7-3 και προηγήθηκε με 1-0 σετ.

Το δεύτερο ξεκίνησε με τρία συνεχή break, δύο από την Ελληνίδα κι ένα από την Μπέγκου. Η Σάκκαρη βρήκε ρυθμό και προηγήθηκε με 5-2 αλλά η Ρουμάνα μείωσε στο σερβίς της αντιπάλου της, κράτησε το δικό της για το 5-4, αλλά μέχρι εκεί…

Στο τρίτο και τελευταίο σετ η Μπέγκου πήρε το πρώτο game, προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει και το δεύτερο παρότι είχε διπλό break-point, κάτι που έκανε στη συνέχεια η Σάκκαρη για να πάρει προβάδισμα με 2-1 και να φτάσει εύκολα στο 3-1 και λίγο αργότερα στο 4-2.

Με νέο break έφτασε στο 5-2 και δεν είχε πια καμία διάθεση να δώσει ελπίδα στην Μπέγκου ξαναβάζοντάς την στο παιχνίδι, γι΄ αυτό και το τελείωσε στο σερβίς της για να βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες της ισπανικής πρωτεύουσας.