Skip to main content

Νικητής ο Έβανς στην Κροατία

Ο τέταρτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WRC διεξήχθη σε βαρύ κλίμα λόγω του θανάτου του Κρεγκ Μπριν την περασμένη εβδομάδα, στις δοκιμές.

Ο Βρετανός Έλφιν Έβανς (Toyota) αναδείχθηκε νικητής στο Ράλι Κροατίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WRC (4ος αγώνας) και με την πρώτη φετινή νίκη του έπιασε στην πρώτη θέση τον «ομόσταυλό» του Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος τερμάτισε πέμπτος.

Ο 34χρονος Ουαλός πήρε την πρωτοπορία από χθες (22/4) μετά την εγκατάλειψη του Βέλγου Τιερί Νεβίλ, που είχε έξοδο από το δρόμο ενώ προπορευόταν.

Ακολούθως ο Έβανς δεν απειλήθηκε και ολοκλήρωσε τον αγώνα με διαφορά 27 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, Εσθονό Οτ Τανάκ με M-Sport/Ford.

Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Φινλανδός Εσαπέκα Λάπι (Hyundai), μπροστά από τον συμπατριώτη του και κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου Κάλε Ροβάνπερα (Toyota).

Το Ράλι Κροατίας πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα, λόγω του θανάτου του Ιρλανδού οδηγού της Hyundai Κρεγκ Μπριν, ο οποίος σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια των δοκιμαστικών.

Ο Έβανς έτρεξε με το όνομα του Μπριν γραμμένο στα πλάγια του αυτοκινήτου του και αφιέρωσε τη νίκη του στη μνήμη του 33χρονου Ιρλανδού.