Skip to main content

Απίστευτοι Χασάν και Κίπτουμ στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

REUTERS/Andrew Boyers

Οι δύο δρομείς μεγάλων αποστάσεων εντυπωσίασαν στην αγγλική πρωτεύουσα, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

Η Ολλανδέζα Σιφάν Χασάν έγραψε Ιστορία, καθώς η πρώτη φορά στην καριέρα της που αγωνίστηκε σε Μαραθώνιο δρόμο, σήμερα (23/4) στο Λονδίνο, συνδυάστηκε με νίκη!

Με καταγωγή από την Αιθιοπία και χρυσή Ολυμπιονίκης στο Τόκιο στα 5 και 10 χιλιάδες μέτρα, η Χασάν έφτασε πρώτη στον τερματισμό με επίδοση 2 ώρες, 18 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα.

Η νικήτρια, που προπονήθηκε για τον Μαραθώνιο στη διάρκεια του Ραμαζανιού, άφησε δεύτερη την Αλέμου Μεγκέρτου από την Αιθιοπία και τρίτη την Κενυάτισσα Ολυμπιονίκη Πέρες Τζέπκιρτσιρ.

Στους Άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο 23χρονος Κέλβιν Κίπτουμ από την Κένυα διατρέχοντας την απόσταση σε 2 ώρες 01΄27΄΄, που είναι ο δεύτερος ταχύτερος χρόνος στην Ιστορία των 42.195 μέτρων, μόλις 18 δευτερόλεπτα πίσω από το παγκόσμιο ρεκόρ του συμπατριώτη του, Έλιουντ Κιπσόγκε.

Φυσικά, ο σημερινός χρόνος του Κίπτουμ συνιστά ρεκόρ για τον Μαραθώνιο του Λονδίνου. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Αφρικανός αθλητής είχε πρωτεύσει στον Μαραθώνιο της Βαλένθια με επίδοση 2:01΄55΄΄.

«Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι παρόμοιο στους δρόμους του Λονδίνου», σχολίασε ο πρώην πρωταθλητής Στιβ Κραμ, νυν σχολιαστής του BBC. «Ο Κέλβιν Κίπτουμ έκανε τον αγώνα της ζωής του, σαρώνοντας κάθε αντίπαλο».

naftemporiki.gr