Skip to main content

Στο «παιχνίδι» για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Carlyle

Το αμερικανικό fund διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 376 δισ. δολαρίων και ενδιαφέρεται για αγορά μεριδίου ή παροχή χρηματοδότησης στους υποψήφιους αγοραστές.

Το ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο Carlyle είναι το τελευταίο όνομα που αναδύθηκε για μια προσφορά εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η πώληση του συλλόγου έχει μεταφερθεί σε έναν τρίτο γύρο προσφορών και το αμερικανικό fund -το οποίο διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 376 δισ. δολαρίων– μπήκε στο παιχνίδι.

Ο σεΐχης του Κατάρ, Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θανί και ο ιδιοκτήτης της Ineos, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, είναι οι μόνοι γνωστοί πλειοδότες μεταξύ εκείνων που σκοπεύουν να αγοράσουν το σύλλογο, ενώ ο Φινλανδός επιχειρηματίας Τόμας Ζίλιακους έχει επίσης εκφράσει ενδιαφέρον.

Ωστόσο, υπενθυμίζει το BBC, διεξήχθησαν επίσης διαπραγματεύσεις με ορισμένα μέρη για την αγορά ενός μειοψηφικού μεριδίου στην εταιρεία.

Γνωστό εδώ και καιρό είναι το ενδιαφέρον της πρώην ιδιοκτησίας της Μίλαν, Elliott Investment Management αλλά και του fund Sixth Street. Κάποιες πηγές ανέφεραν επίσης ότι η Ares Management θα ενδιαφερόταν να επενδύσει, ενώ το fund Carlyle θα έκανε ένα βήμα μπροστά, μιλώντας απευθείας με την Raine Group.

Η Carlyle είναι μέλος της κοινοπραξίας Love For Football, μαζί με τις Apax και Three Hills. Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι η εμπλοκή της Carlyle θα συνίστατο στην αγορά μεριδίου στο σύλλογο ή, εναλλακτικά, στην παροχή χρηματοδότησης για τη συμφωνία.

Χρηματοδότηση που δεν θα έκανε τίποτε άλλο παρά να προσθέσει στο χρέος της Γιουνάιτεντ, το οποίο ανερχόταν σε σχεδόν 1 δισ. λίρες στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.

naftemporiki.gr