Skip to main content

Ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες στον Βοτανικό

Αρχικά γίνεται ο καθαρισμός του οικοπέδου που θα στεγάσει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, ώστε όταν υπογραφεί η σύμβαση του δήμου Αθηναίων με την κοινοπραξία υλοποίησης να ξεκινήσει άμεσα το πρότζεκτ.

Ξεκίνησαν σήμερα (6/4) οι πρόδρομες εργασίες στον Βοτανικό, στο χώρο που θα στεγάσει τον ποδοσφαιρικό και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Η αρχή έγινε με τον καθαρισμό του οικοπέδου, ούτως ώστε όταν υπογραφεί στα τέλη Μαΐου η σύμβαση της δημοτικής αρχής με το ανάδοχο σχήμα της κοινοπραξίας ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡΑ-Μυτιληναίου να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή.

Το χώρο του εργοταξίου επισκέφθηκαν οι υπουργοί Γιώργος Γεραπετρίτης (Επικρατείας), Θόδωρος Σκυλακάκης (αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών), Άδωνις Γεωργιάδης (Ανάπτυξης και Επενδύσεων), Νίκος Παπαθανάσης (αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων), ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Παναγιώτης Μαλακατές και ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για τις εργασίες.

«Σήμερα είναι μία πάρα πολύ μεγάλη μέρα για την Αθήνα, μία πάρα πολύ μεγάλη μέρα για τον Παναθηναϊκό και τα έργα μιλάνε από μόνα τους, δεν χρειάζονται πάρα πολλά λόγια. Το όνειρο γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, αρχίζει το ματς», δήλωσε ο πρώτος πολίτης της Αθήνας μετά το τέλος της επιθεώρησης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Πριν από τρία χρόνια υπογράψαμε το αρχικό μνημόνιο που θα μας έφερνε εδώ και σήμερα ξεκινάει το έργο, ώστε σε τρία χρόνια ο λαός του Παναθηναϊκού να έχει το πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα, αυτό που του αξίζει (…) Η Διπλή Ανάπλαση θα είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που έχει γίνει εδώ κι έναν αιώνα στην Αθήνα (…) Παρά τους δισταγμούς και τις αμφιβολίες όλα έχουν τηρηθεί εντός νομοδιαγράμματος».

Ο Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε: «Όλη αυτή η περιοχή, η οποία ήταν και παραμένει υποβαθμισμένη, θα πάρει ζωή. Θα γίνει το “σπίτι” του Παναθηναϊκού αλλά και το “σπίτι” όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου, που θα μπορούν να έρχονται με τις οικογένειες τους και να απολαμβάνουν έναν νέο πνεύμονα πρασίνου εντός της πρωτεύουσας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, είπε: «Νομίζω ότι είναι μία μέρα η σημερινή, που όλος ο φίλαθλος κόσμος του Παναθηναϊκού περίμενε με μεγάλη προσμονή. Είναι μία ιστορική μέρα. Φεύγουμε από τα λόγια και περνάμε στις πράξεις. Μιλάμε για πρόδρομες εργασίες που αποτελούν τον προθάλαμο για να ολοκληρωθεί το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη αλλά και της ποδοσφαιρικής ομάδας».