Skip to main content

Στον τελικό η Ρεάλ με «πάρτι» του Μπενζεμά στο «Καμπ Νου»

REUTERS/Albert Gea

Με τον «σεληνιασμένο» Γάλλο σέντερ φορ να κάνει χατ-τρικ και να φτάνει τα έξι γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια η «Βασίλισσα» σκόρπισε την Μπαρτσελόνα με 4-0 στη Βαρκελώνη και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Καρίμ Μπενζεμά πέτυχε χατ-τρικ για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Clasico και η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε με 4-0 την την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Μπαρτσελόνα και προκρίθηκε στον τελικό του Copa del Rey με εκκωφαντικό τρόπο.

Η «Μπάρτσα», που αναζητούσε μια τέταρτη συνεχή νίκη στο Clasico αυτή τη σεζόν, φαινόταν έτοιμη για τον τελικό έχοντας επικρατήσει με 1-0 στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής σειράς, στη Μαδρίτη, τον περασμένο μήνα.

Ο Βινίσιους Τζούνιορ έδωσε το προβάδισμα στη Ρεάλ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου μετά από μια αστραπιαία αντεπίθεση, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα και ο ημιτελικός πήρε άγρια ομορφιά όταν ο Μπενζεμά διπλασίασε στο 50΄ από πάσα του Λούκα Μόντριτς.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Βινίσιους δέχθηκε μαρκάρισμα στην περιοχή από τον Κεσιέ και ο Γάλλος άσος εκτέλεσε το πέναλτι ξεγελώντας τον Μαρκ-Άντρε Τερ Στέγκεν.

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να απαντήσει αλλά η Ρεάλ ήταν αυτή που φαινόταν πιο πιθανό να ξαναφτάσει στο γκολ καθώς ο Μπενζεμά ήταν ασταμάτητος και στο 80ό λεπτό ολοκλήρωσε το δεύτερο χατ-τρικ του μέσα σε λίγες μέρες, καθώς είχε προηγηθεί εκείνο στο 6-0 επί της Βαγιαδολίδ.

Γενικώς ήταν μια βραδιά με ρεκόρ για τον σούπερ σκόρερ των «Μερένχες», αφού προσπέρασε τον προπονητή της «Μπάρτσα», Τσάβι, σε συμμετοχές στα «αιώνια ντέρμπι» (43), ενώ έφτασε τα 16 γκολ στα παιχνίδια με τους Καταλανούς, προσπερνώντας τους Φέρεντς Πούσκας (14) και Ραούλ (15).

Ο Μπενζεμά υπολείπεται των Αλφρέδο Ντι Στέφανο και Κριστιάνο Ρονάλντο (από 18), αλλά με τις επιδόσεις του είναι πολύ πιθανό να τους ξεπεράσει. Βέβαια, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε αυτά τα παιχνίδια παραμένει ο ανυπέρβλητος Λιονέλ Μέσι με 26.

Πλέον, η «Βασίλισσα» είναι φαβορί για να κατακτήσει το Κύπελλο για 20ή φορά, καθώς στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Οσασούνα που απέκλεισε την Αθλέτικ Μπιλμπάο.