Skip to main content

Η Νιούκαστλ προσγείωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Έντι Χάου αξιοποίησε την ανωτερότητά της κι ανέβηκε στην τρίτη θέση, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία έναντι των «Κόκκινων Διαβόλων».

Ο Τζο Γουίλοκ και ο Κάλουμ Γουίλσον σκόραραν για να χαρίσουν τη Νιούκαστλ τη νίκη με 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να ανεβάσουν τις «Καρακάξες» στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ.

Και οι δύο ομάδες έχουν 50 βαθμούς σε 27 αγώνες, αλλά η Νιούκαστλ διαθέτει καλύτερη διαφορά τερμάτων στην κούρσα για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα και να προκριθεί στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Η ομάδα του Έντι Χάου κυριάρχησε στο παιχνίδι του «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και η επιμονή της ανταμείφθηκε στο 65ο λεπτό, όταν η σέντρα του Άλαν Σεντ-Μαξιμέν βρήκε τον Γουίλοκ να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά από κοντά.

Τη μοίρα του αγώνα «σφράγισε» αμετάκλητα ο Γουίλσον στο 88΄ επίσης με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Κίεραν Τρίπιερ.

Η νίκη ήταν ταυτόχρονα μια ρεβάνς για την ήττα της Νιούκαστλ (0-2) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Έρικ τεν Χαγκ στον τελικό του Λιγκ Καπ, τον Φεβρουάριο.

Νωρίτερα, η Γουέστ Χαμ νίκησε στο Λονδίνο τη Σαουθάμπτον με 1-0 και πήρε οξυγόνο ξεφεύγοντας από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ η Σαουθάμπτον παραμένει η πρώτη υποψήφια προς υποβιβασμό.

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε στο 24ο λεπτό ο Άγκερ.