Skip to main content

Ο Άρης σόκαρε τον Ολυμπιακό στο Φάληρο αποσπώντας ισοπαλία

Η βραδιά φάνηκε να τελειώνει στο 55΄ όταν οι Πειραιώτες διπλασίασαν αλλά ο ανεξήγητος εφησυχασμός και η επιπολαιότητά τους έφερε τα πάνω-κάτω στο Φάληρο και κόστισε δύο βαθμούς, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν με τραυματισμό και τους Κανός, Μπα.

«Αυτοκτονία» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, «αυτοκτονία» και στο Καραϊσκάκης μερικές ώρες αργότερα. Κι αν ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης, για τον Ολυμπιακό ήταν αυτοκτονία με… χαρακίρι αφού προηγήθηκε 2-0 και «κατάφερε» να ισοφαριστεί από τον Άρη, χάνοντας την απίστευτη ευκαιρία να μειώσει από την κορυφή στον ένα βαθμό.

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν λοιπόν στις παθογένειες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, τότε που έχαναν σωρηδόν τους βαθμούς με τον ίδιο τρόπο: το 0-2 στα Γιάννενα που έγινε 2-2, το 0-1 στο Περιστέρι που έγινε 1-1 κ.ο.κ., χωρίς να φταίει ο διαιτητής ή κάποιος τρίτος παράγοντας, ει μη μόνο η απίθανη επιπολαιότητα, ελαφρότητα και ο «σνομπισμός» της πειραϊκής ομάδας στον αντίπαλο.

Το παιχνίδι από το ξεκίνημά του είχε καλό ρυθμό, με τους γηπεδούχους διαρκώς στην επίθεση και τον Σιαμπάνη να κάνει… υπερωρίες στην περιοχή του Άρη. Οι τελικές διαδέχονταν η μία την άλλη, τα σουτ στην εστία του Άρη ήταν… κατά ριπάς και το σκορ άνοιξε τελικά στη 19η (!) τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού, με τον Χουάνγκ σκόρερ να αφήνει όρθιο τον νεαρό τερματοφύλακα στο 36΄.

Η χαρά ωστόσο έγινε ανησυχία λίγα λεπτά αργότερα με την αναγκαστική αλλαγή του Κανός, που χτύπησε στο δεξί γόνατο σε σύγκρουση με τον Ντουκουρέ και η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για κάκωση έσω πλαγίου.

Στις αρχές του β΄ ημιχρόνου ο Μπράμπετς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του και κόρνερ από σέντρα του Κασάμι. Από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Φορτούνης ο Παπασταθόπουλος διπλασίασε με κεφαλιά στο 52΄, για να χάσουν ξανά μετά από ένα γκολ τους παίκτη οι «ερυθρόλευκοι», αυτή τη φορά τον Μπα.

Οι «κίτρινοι» πάντως δεν τα παράτησαν και στο 70΄ ο Ρέτσος, που είχε μπει αλλαγή στη θέση του Αφρικανού στόπερ, υπέπεσε σε τραγικό λάθος που εκμεταλλεύτηκε ο Ιτούρμπε, ο οποίος με διπλή προσπάθεια μείωσε σε 1-2 για τους «κίτρινους».

Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν, εν τέλει, στην ανατροπή στο 81ο λεπτό, όταν ο Πίρσμαν ξεπέρασε την αντίσταση του Μπιέλ και γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή, δίνοντας την ευκαιρία στον Καμάτσο να «γράψει» το 2-2.

Το τελικό 2-2 παρέμεινε ως το τέλος, με τους φίλους της πειραϊκής ομάδας να την αποδοκιμάζουν στο τέλος καθώς είδαν γι΄ άλλη μια φορά φέτος το ίδιο άνοστο «έργο» και τους «ερυθρόλευκους» να μένουν τρεις βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση, ενώ ο Άρης παρέμεινε πέμπτος.