Skip to main content

Νικητής ο ΠΑΟΚ στη μεγάλη βραδιά του Πρέλεβιτς

Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν για δεύτερη φορά την ΑΕΚ στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση για την απόσυρση της φανέλας με το «7» του Μπάνε Πρέλεβιτς.

Μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού στο γεμάτο από 9.000 φίλους του κλειστό της Πυλαίας για την τελετή απόσυρσης της φανέλας με το νούμερο 7 του Μπάνε Πρέλεβιτς νίκησε με 78-72 την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.

Ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει και στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και πήρε προβάδισμα για την 4η θέση της κανονικής περιόδου στην Basket League.

Ο Χαντς με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών με τους Ράιλι (15 πόντοι και 6 ασίστ), Ρένφρο (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ) να ακολουθούν. Ο Κένι Ουίλιαμς με 20 πόντους προσπάθησε περισσότερο για την Ένωση.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ απέσυρε για πρώτη φορά στην ιστορία του φανέλα αθλητή. Η φανέλα με το νούμερο 7 του Μπάνε Πρέλεβιτς πήρε θέση στην οροφή του γηπέδου του ΠΑΟΚ δίπλα στα λάβαρα του συλλόγου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος των Θεσσαλονικέων Νίκος Βεζυρτζής (είχε κάνει την μεταγραφή του από τον Ερυθρό Αστέρα), πολλοί παλιοί συμπαίκτες, προπονητές του, παράγοντες και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Τον Πρέλεβιτς τίμησε και η ΑΕΚ, στην οποία ο «Τίγρης» αγωνίστηκε την περίοδο 1997-99.

Το Λαύριο βρέθηκε πίσω με 20 πόντους από τον Ιωνικό στο τέλος του πρώτου μέρους, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε στο δεύτερο να πάρει τη νίκη με 90-82 στην αναμέτρηση της Νίκαιας.

Οι «Μεταλλωρύχοι» έφτασαν τις 7 νίκες ενώ ο Ιωνικός έμεινε στις 4 νίκες και εάν αύριο (2/4) η Καρδίτσα ηττηθεί στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό θα παίξει «τελικό» παραμονής την επόμενη εβδομάδα απέναντι στους «νεοφώτιστους», στη θεσσαλική πρωτεύουσα.

Πρωταγωνιστές του Λαυρίου ήταν ο Λάνγκεβαϊν που σκόραρε 26 πόντους με 11/13 δίποντα και ο Νικολαΐδης ο οποίος πέτυχε 24 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ.

Από τους γηπεδούχους προσπάθησε περισσότερο ο Λένελ ο οποίος είχε 14 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Χόκινς, που έκανε νταμπλ νταμπλ με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο Κολοσσός έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο σερί του απέναντι στον Άρη, επικρατώντας στη Ρόδο με 96-90 και βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 10-10 (9-1 εντός έδρας), ενώ οι «κίτρινοι» υποχώρησαν στο 10-11 και η τελική θέση τους θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Ο Κένταλ ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 28 πόντους, 3 κλεψίματα και 2 ασίστ, ενώ ο Ντίξον συμπλήρωσε 20 πόντους και ο Χατζηδάκης 13 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Τολιόπουλος με 20 πόντους και τον ακολούθησαν ο Νότε με 17 και οι Γκούντγουιν, Μήτρου-Λονγκ που είχαν από 12.