Skip to main content

Νίκη για τον Παναθηναϊκό με ηγέτη Παπαγιάννη

Ο «ψηλός» του «τριφυλλιού» και της Εθνικής ομάδας έκανε μια πλήρη εμφάνιση και οδήγησε την ομάδα του στην 11η φετινή νίκη της στην Ευρωλίγκα.

Με τον Γιάννη Παπαγιάννη να πραγματοποιεί μια από τις πληρέστερες εμφανίσεις της καριέρας του, ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ την Μπάγερν Μονάχου με 86-76, για την 31η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι» έφτασαν τις 11 νίκες στη φετινή διοργάνωση και πήραν ψυχολογία για το ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» την Παρασκευή στο ΣΕΦ (31/3, 21:30), με τον Ολυμπιακό.

Ταυτόχρονα, υποχρέωσαν τους Βαυαρούς στην 20ή ήττα τους και, πλέον, ισοβαθμούν μαζί τους στην κατάταξη.

Ο Παπαγιάννης έκανε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση με 24 πόντους και αλάνθαστη στατιστική (7/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα, μία βολή), κατέβασε 11 ριμπάουντ κι έκανε τρία μπλοκ, συγκεντρώνοντας 40 στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά στην επίθεση αλλά είχε αμυντικά προβλήματα τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, που προηγήθηκαν με 27-21 στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου με τρίποντο του Πολ Τζίπσερ.

Στη συνέχεια οι «πράσινοι» επέτρεψαν μόλις ένα εντός παιδιάς καλάθι της Μπάγερν μέχρι το 15′ και μπήκαν ξανά μπροστά (35-30 στο 14΄), για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με το «τριφύλλι» μπροστά 48-43.

Το +17 (71-54) στο τέλος της τρίτης περιόδου αποδείκνυε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού και παρά την προσπάθεια της Μπάγερν να πλησιάσει με τα μακρινά σουτ  (74-67 στο 35΄), ο Παπαγιάννης δεν επέτρεψε στους Γερμανούς να ελπίσουν περισσότερο.