Skip to main content

Πέντε μετάλλια η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Καράτε

Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει από την Ισπανία έχοντας καταλάβει την όγδοη θέση στη συνολική κατάταξη, μεταξύ των 45 χωρών που μετείχαν στη διοργάνωση.

Με πέντε μετάλλια θα επιστρέψει η ελληνική αποστολή από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών/Γυναικών, που φιλοξενήθηκε στη Γουαδαλαχάρα της Ισπανίας.

Τα τρία ασημένια και τα δύο χάλκινα έφεραν τα ελληνικά χρώματα στην όγδοη θέση της συνολικής κατάταξης μεταξύ των 45 χωρών που συμμετείχαν, ενώ (μόλις) 14 είχαν αθλητή ή αθλήτρια στο βάθρο.

Ασημένια μετάλλια κατάκτησαν ο Διονύσης Ξένος (-67κ), που έχασε 4-2 στον τελικό από τον εν ενεργεία Χρυσό Ολυμπιονίκη, παγκόσμιο πρωταθλητή και Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης Στίβεν Ντα Κόστα.

Ο Στέφανος Ξένος (-60κ) ηττήθηκε στον τελικό στις λεπτομέρειες (5-4) από τον Ιταλό Άντζελο Κρεσέντζο, ενώ ο Γιώργος Τζάνος (+84κ) έχασε 4-0 από τον Γάλλο Μεχντί Φιλαλί, αλλά με τη δεύτερη θέση ο 33χρονος καρατέκα έφτασε τα 13 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένων και των ομαδικών.

Ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (-84κ.) νίκησε εύκολα 4-0 τον Σλοβάκο Άντι Γκιούρικ και πανηγύρισε το πρώτο του ατομικό μετάλλιο (χάλκινο) σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Ανδρών, καθώς ήταν επίσης «χάλκινος» με το ομαδικό στην διοργάνωση του 2022

Η 18χρονη Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου (-61κ.) επικράτησε 5-0 της Γαλλίδας Λορά Σιβέρ και με την τρίτη θέση, μετά την κυριαρχία της στις κατηγορίες Νεανίδων και U21, σημείωσε την πρώτη μεγάλη διάκριση και σε επίπεδο Γυναικών.