Skip to main content

Βλαχοδήμος: Έχουμε καλό κλίμα και «δέσαμε»

Ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας σχολίασε πως άπαντες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εστιάζουν στον όμιλο και όχι στα πλέι οφ του Nations League.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος εκπροσώπησε τους Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα (23/3, 21:45) με το Γιβραλτάρ στην Πορτογαλία (Αλγκάρβε), που σηματοδοτεί την έναρξη της πορείας στα προκριματικά του Euro 2024.

Ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα, βασικός και αναντικατάστατος στους «Αετούς της Λισαβόνας», υπογράμμισε ότι στόχος της Εθνικής, στον οποίο και επικεντρώνεται, είναι η απευθείας πρόκριση από τον Β΄ προκριματικό όμιλο και όχι η «παγίδα» της δεύτερης ευκαιρίας μέσα από τα πλέι οφ του Nations League.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Βλαχοδήμου για:

Τη δυσκολία του ομίλου και τη δεύτερη ευκαιρία μέσω Nations League: «Εμείς θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς με όλο το σεβασμό προς το Γιβραλτάρ. Όλοι οι παίκτες σκεφτόμαστε τον όμιλο που είμαστε τώρα και όχι τη δεύτερη ευκαιρία από το Nations League και να πάμε στα γήπεδα της Γερμανίας».

Την καλή παρουσία στο Nations League: «Σαν ομάδα δένεις κι ανεβαίνεις, γινόμαστε μια γροθιά. Κάναμε μια καλή αρχή στα προηγούμενα ματς και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι».

Τη σημασία της καλής αμυντικής λειτουργίας όπως στο Nations League: «Πάντα όταν δεν δέχεσαι γκολ είσαι πιο κοντά στη νίκη και για εμάς τους τερματοφύλακες και τους αμυντικούς είναι αρκετά σημαντικό».

Την ιδιαιτερότητα που το παιχνίδι γίνεται στην Πορτογαλία: «Νιώθω πάρα πολύ καλά, νιώθω σαν το σπίτι μου. Χαίρομαι που έφερα την Εθνική ομάδα στην Πορτογαλία».

Την πρεμιέρα με υποδεέστερο αντίπαλο: «Κάθε ματς είναι δύσκολο, πρέπει να κυνηγήσεις τους τρεις βαθμούς. Σαν ομάδα έχουμε ένα καλό κλίμα, έχουμε δέσει και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο και αυτό θα προσπαθήσουμε με την καλή δουλειά του κόουτς να κυνηγήσουμε τους τρεις βαθμούς».

Την τριάδα τερματοφυλάκων της Εθνικής: «Και οι τρεις τερματοφύλακες παίζουμε σε ένα καλό επίπεδο. Είμαστε καλοί φίλοι, έχουμε καλό κλίμα οι τρεις μας και με τον προπονητή τερματοφυλάκων και προσπαθούμε σε κάθε προπόνηση να γινόμαστε καλύτεροι και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο».

Την φόρμα της ομάδας του: «Ναι, σίγουρα, τα πάμε εξαιρετικά με την Μπενφίκα, έχουμε μια καλή σεζόν. Αλλά τώρα βρίσκομαι στην Εθνική και έχω το μυαλό μου μόνο εδώ. Για τη Μπενφίκα θα τα πούμε από την επόμενη Τρίτη».