Skip to main content

Η Apple ετοιμάζει προσφορά για τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League

Η αναφορά έγινε από το Bloomberg News, ενώ πέρα από το ενδιαφέρον της για το αγγλικό ποδόσφαιρο η καλιφορνέζικη εταιρεία έχει ενδιαφερθεί και για το ιταλικό.

Μετά από μια δεκαετή συνεργασία με την Major League Soccer (MLS, το κορυφαίο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου), η Apple αξιολογεί τη δυνατότητα υποβολής προσφοράς για τα δικαιώματα τηλεοπτικής ροής σε μια σειρά αγώνων ποδοσφαίρου στην Αγγλία.

Το ανέφερε το Bloomberg News, εξηγώντας ότι τα εν λόγω δικαιώματα θα επιτρέψουν στην Apple να δείχνει αγώνες της Premier League στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και αγώνες χαμηλότερων κατηγοριών, τα δικαιώματα των οποίων διαχειρίζεται η αγγλική Football League.

Το άθλημα του ποδοσφαίρου ένας σημαντικός πόλος έλξης για ζωντανή παρακολούθηση, καθώς το κοινό μετατοπίζεται όλο και περισσότερο από τη συνδρομητική τηλεόραση στις εφαρμογές ροής.

Πέρυσι, η MLS και η Apple TV ανακοίνωσαν μια συνεργασία που θα διασφαλίσει ότι κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος των ΗΠΑ θα μεταδίδεται στην εφαρμογή για την επόμενη δεκαετία.

Η κίνηση είναι μέρος της προσπάθειας της Apple να διαδώσει την υπηρεσία ροής Apple TV+, γνωστή για επιτυχίες όπως το «Ted Lasso», μια σειρά που οδήγησε σε συνεργασία με την Premier League  και το «Morning Show».

Η εταιρεία σχεδίαζε να ξοδεύει 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως για την παραγωγή ταινιών που θα βγουν στις αίθουσες, σύμφωνα με άλλες φήμες του Bloomberg.

Η Apple ζήτησε από τα κινηματογραφικά στούντιο να συνεργαστούν για να κυκλοφορήσουν ορισμένους τίτλους στις αίθουσες φέτος και μια σειρά από άλλες ταινίες στο μέλλον.

Από την εταιρεία συζητήθηκε επίσης, μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του περασμένου έτους, το ενδεχόμενο να βρεθεί στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που δυνητικά ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον αγώνα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Serie A, του επόμενου κύκλου.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, υπήρξε από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του καλιφορνέζικου γίγαντα της τεχνολογίας για το συγκεκριμένο θέμα.

naftemporiki.gr