Skip to main content

Αποσύρθηκε ο Μεσούτ Οζίλ

Ο Γερμανός πρώην διεθνής αλλά τουρκικής καταγωγής ποδοσφαιριστής, με σημαντική καριέρα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Άρσεναλ, είπε αντίο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο Γερμανός πρώην διεθνής Μεσούτ Οζίλ, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2014, αποφάσισε να αποσυρθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε ηλικία 34 ετών.

«Μετά από προσεκτική σκέψη, ανακοινώνω το τέλος της καριέρας μου ως ποδοσφαιριστής», έγραψε ο Οζίλ στα social media.

«Είχα το προνόμιο να είμαι επαγγελματίας για σχεδόν 17 χρόνια και είμαι απίστευτα ευγνώμων γι΄ αυτήν την ευκαιρία. Τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, που περιλαμβάνουν και κάποιους τραυματισμούς, έγινε όλο και πιο ξεκάθαρο ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να φύγω».

Ο τουρκικής καταγωγής μέσος αγωνίστηκε στην Μπουντεσλίγκα για τη Σάλκε και τη Βέρντερ Βρέμης, στη συνέχεια πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης και ύστερα στην Άρσεναλ, όπου παρέμεινε για οκτώ χρόνια.

Αφού γνώρισε αρκετές διακρίσεις με τους δύο συλλόγους το 2021 μετακόμισε στην Τουρκία, στη Φενερμπαχτσέ και στη συνέχεια στην Μπασακσεχίρ.

Πριν από πέντε χρόνια, μετά τη διαμάχη για τη φωτογραφία του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, ο Οζίλ αποφάσισε να αποχωρήσει από την Εθνική Γερμανίας, όπου μέτρησε 92 συμμετοχές και 23 γκολ, παραπονούμενος ότι δέχθηκε πολλές ρατσιστικές προσβολές.