Skip to main content

«Στάση» Νέα Σμύρνη για την ΑΕΚ, βαθμό ο Πανιώνιος

Στη Νέα Σμύρνη σταμάτησε το νικηφόρο σερί που έτρεχε η ΑΕΚ επί ημερών Μάσιμο Καρέρα, καθώς ο Πανιώνιος υποχρέωσε την Ένωση σε ήττα (0-1), στο πλαίσιο της τελευταίας (26ης) αγωνιστικής στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας ξεκίνησε με χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων Πανιωνίου, μόλις στο πρώτο λεπτό (Αραμπούλι) κι έκτοτε απόκτησε γρήγορο ρυθμό, με τον Κότνικ να αναδεικνύεται σε πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου.

Ο γκολκίπερ των «κυανέρυθρων» σταμάτησε το φάουλ του Βέρντε στο 17΄, τον Σαμπανάτζοβιτς στο 25΄, πάλι τον Βέρντε στο 40΄ και τον Παουλίνιο στο 44΄.

Στο ίδιο διάστημα οι γηπεδούχοι δεν κλείστηκαν αλλά έψαξαν το γκολ και τελικά το πέτυχαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με περιπετειώδη τρόπο.

Σε μακρινή μπαλιά του Τσιλούλη κάτοχος έγινε ο Αραμπούλι, ο Γεωργιανός επιθετικός σούταρε αλλά βγήκε… συρτή σέντρα προς τον Εμμανουηλίδη, που σε άδεια εστία έγραψε το 1-0, σκοράροντας μετά τον Ολυμπιακό και απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Μάτιτς Κότνικ συνέχισε το… βιολί του και στο β΄ ημίχρονο, που ήταν ιδιαίτερα ανοιχτό και είχε μεγάλες φάσεις και για τον Πανιώνιο. Στο 58΄ ο Αραμπούλι απέφυγε τον Τσιντώτα αλλά βγήκε πλάγια αριστερά κι έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Από την πλευρά του, ο Σλοβένος γκολκίπερ είπε «όχι» στον Αραούχο (54΄), τον Σιμόες (63΄, 72΄) και τον Κλωναρίδη, κρατώντας το «μηδέν» για την ομάδα του ως το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, καθώς στο σημείο εκείνο ο Κλωναρίδης με έναν «κεραυνό» ισοφάρισε, αφού όμως η μπάλα βρήκε στον Σταυρόπουλο.