Skip to main content

O Πογέτ ζητεί απευθείας πρόκριση στο Euro 2024

Ο Ουρουγουανός εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας υπογράμμισε ότι αυτή θα πρέπει να είναι η λογική σε ολόκληρο τον οργανισμό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ψηλά έβαλε τον πήχη ως προς τα προκριματικά του Euro 2024 ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γουστάβο Πογέτ, μιλώντας στον Τύπο κατά την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας απόψε (20/3), ενόψει του αγώνα με το Γιβραλτάρ.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός υπογράμμισε πως όλος ο οργανισμός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα πρέπει να λειτουργεί με τη λογική της απευθείας πρόκρισης και όχι των μπαράζ, μολονότι στον όμιλο βρίσκονται δύο μεγάλες υπερδυνάμεις (Γαλλία, Ολλανδία).

«Ξέρουμε ότι είναι δύσκολος ο στόχος μας, ότι παίζουμε απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, όμως θέλουμε να παιδιά να έχουν στο μυαλό τους ως μήνυμα ότι θα προκριθούμε με την πρώτη κι όχι να πάμε σε μπαράζ, να πάμε για την απευθείας πρόκριση», δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Εάν θέλουμε να προκριθούμε από αυτόν τον όμιλο τότε θα πρέπει να κερδίσουμε αυτό το πρώτο παιχνίδι. Δεν μπορούμε να το διαπραγματευτούμε να μην το κερδίσουμε».

Όσο για το αν η φιλοσοφία του θα παραμείνει ίδια; «Κρατάμε τα καλά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, τα πράγματα που έχουμε δει ότι μπορούμε να κάνουμε καλά. Προσθέτουμε και κάποια πράγματα, θέλουμε να βελτιώσουμε αυτά που είδαμε ότι μπορούμε, γι’ αυτό και χρειάζονται κάποια νέα πρόσωπα».

Για την επιστροφή τού Φορτούνη στην Εθνική ανέφερε: «Γνώριζα την ποιότητά του και τα θέματα με τους τραυματισμούς. Ουσιαστικά τον περιμέναμε να έρθει, ήταν το σωστό timing. Όπως και με τον Κωνσταντέλια έτσι και με τον Φορτούνη θέλω να τους γνωρίσω, να καταλάβουν σε ποια ομάδα έχουν έρθει, ποια είναι η προσέγγιση, ποιος είναι ο προπονητής, γιατί είναι διαφορετικά αυτά, παρότι είναι ίδια η Εθνική ομάδα».