Skip to main content

Η Σάκκαρη έχασε τρεις θέσεις στην WTA

Η πρωταθλήτρια υποχώρησε στη δέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης γι΄ αυτή την εβδομάδα κι ελπίζει να βελτιώσει την κατάσταση στο Miami Open.

Η Μαρία Σάκκαρη έχασε τρεις θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στο Νο 10 της WTA.

Πλέον, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια βρίσκεται πίσω από τη νικήτρια του Indian Wells, Έλενα Ριμπάκινα (Καζακστάν, 7η-ρεκόρ καριέρας), Ντάρια Κασάτκινα (Λευκορωσία, 8η) και Μπελίντα Μπέντσιτς (Ελβετία, 9η).

Πρώτη και με σημαντική διαφορά από τις υπόλοιπες παραμένει η Πολωνή πρωταθλήτρια Ίγκα Σφιόντεκ. Ακολουθεί η Αρίνα Σαμπαλένκα (Καζακστάν) και τρίτη είναι Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα.

Από εκεί και ύστερα, βρίσκουμε κατά σειρά τις Καρολίν Γκαρσιά (Γαλλία, 4η), Ονς Ζαμπέρ (Τυνησία, 5η) και Κόκο Γκοφ (ΗΠΑ, 6η).

Η Σάκκαρη έχει στρέψει πια την προσοχή της στο Miami Open, όπου είχε μια αρκετά απαιτητική κλήρωση που ξεκινά με τον πρώτο αγώνα της.

Η Ελληνίδα τενίστρια μπορεί να πέρασε bye τον πρώτο γύρο αλλά στο δεύτερο θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μπιάνκα Αντρέσκου-Έμμα Ραντουκάνου, δηλαδή μία από τις δύο πρωταθλήτριες του US Open (2019, 2021).