Skip to main content

Η Μπαρτσελόνα «τελείωσε» τη Ρεάλ στο πρωτάθλημα

REUTERS/Juan Medina

Οι πρωτοπόροι Καταλανοί αύξησαν την απόσταση από τους πρωτευουσιάνους στους 12 βαθμούς κι ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν την επιστροφή τους στην κορυφή.

Η κούρσα της πρωτοπόρου στη LaLiga Μπαρτσελόνα για το (27ο) πρωτάθλημα απόκτησε περαιτέρω δυναμική μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο clasico.

Μια νίκη που άφησε την «Βασίλισσα» στο -12 από το καταλανικό συγκρότημα μετά από 26 αγωνιστικές και ξεκαθάρισε αρκετά την κατάσταση ως προς την κορυφή.

Η επιτυχία της ομάδας του Τσάβι σημειώθηκε μάλιστα με ανατροπή, καθώς η Ρεάλ προηγήθηκε νωρίς και συγκεκριμένα στο 9ο λεπτό, όταν από σέντρα του Βινίσιους Τζούνιορ η μπάλα χτύπησε στον Ρόναλντ Αραούχο και κατέληξε στα δίχτυα του Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν.

Μετά το 0-1 η Μπαρτσελόνα αντεπιτέθηκε και κατόρθωσε να ισοφαρίσει πριν το τελευταίο σφύριγμα για το ημίχρονο με ένα γκολ του Σέρτζι Ρομπέρτο στο 45΄.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά η επιμονή τους δικαιώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄+2), όταν ο Αλεχάντρο Μπαλντέ πέρασε την μπάλα στον Φρανκ Κεσιέ, ο οποίος νίκησε τον Τιμπό Κουρτουά για το 2-1.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Μπέτις-Μαγιόρκα 1-0 (38΄ Ιγκλέσιας)
  • Οσασούνα-Βιγιαρεάλ 0-3 (14΄ Τσουκουέζε, 86΄, 90΄+3 Μοράλες)
  • Σοσιεδάδ-Έλτσε 2-0 (48΄ Κούμπο, 90΄ Μπαρενετσέα)
  • Χετάφε-Σεβίλη 2-0 (50΄ Ελ Χαντάντι, 90΄+5 Ουνάλ)
  • Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1 (45΄ Σέρτζι Ρομπέρτο, 90+2΄ Κεσιέ  – 9΄ αυτ. Αραούχο)