Skip to main content

Μοιρασιά στη Νέα Φιλαδέλφεια για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό

Iσόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, που έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για γκολ.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι απόψε στη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς τέρματα, με το «τριφύλλι» να παραμένει στη κορυφή και τον Ολυμπιακό να μειώνει στο -3 από τη πρώτη θέση και στο -1 από την Ένωση, όντας ο κερδισμένος (όπως και ο ΠΑΟΚ) στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ.

Το πρώτο μέρος του ντέρμπι ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να μοιράζονται την κατοχή της μπάλας και την ΑΕΚ να απειλεί πρώτη στο 16΄, με ένα μακρινό σουτ του Αραούχο, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε μια υποψία ευκαιρίας με τον Μαντσίνι στο 18΄, σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι.

Η ώρα περνούσε χωρίς την μεγάλη φάση, η οποία ήρθε στο 42΄ όταν ο Ρότα πέρασε τον Μάγκνουσον στην περιοχή και μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε άουτ.

Στο 43΄ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη κίτρινη στον Άμραμπατ, όταν ο Μαροκινός έκοψε με το χέρι μια μπαλιά του Μάγκνουσον ενώ νωρίτερα (36΄) είχαν κάνει το ίδιο ζητώντας παράβαση για χέρι του Χατζισαφί.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια άγρια ομορφιά, καθώς οι φιλοξενούμενοι με το… καλησπέρα έχασαν σπουδαία τριπλή ευκαιρία: ο Αθανασιάδης αρχικά απέκρουσε το σουτ του Μαντσίνι, στη συνέχεια αρνήθηκε το γκολ στον Ιωαννίδη και ο Τσέριν από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.

Η ΑΕΚ απείλησε στο επόμενο λεπτό, με τον Μπρινιόλι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Γιόνσον κι ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Σουηδού μέσου της Ένωσης πέρασε λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια πήραν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, έβγαλαν περισσότερη ενέργεια αλλά δεν μπόρεσαν να φτιάξουν κάποια μεγάλη φάση, με την κεφαλιά του Σιμάνσκι στο 82΄ να περνά άουτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε τη δική του στιγμή στο 90΄+1 αλλά ο Παλάσιος μόνος του από πλάγια θέση σούταρε άψυχα πάνω στον Αθανασιάδη.

Στο 90΄+8 αποβλήθηκε ο Τσοκάι με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Πινέδα, σε φάση που ελέγχθηκε από τον VAR. Στο 90+10΄ και σε μία από τις τελευταίες φάσεις του ματς ο Νταμπάνοβιτς έδωσε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, σε φάση του Αραούχο με τον Παλάσιος αλλά ο VAR, Εστέβες, τον ειδοποίησε για επιθετικό φάουλ και πήρε πίσω την αρχική του απόφαση, σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην OPAP Arena.