Skip to main content

Η Λεβερκούζεν έριξε από την κορυφή την Μπάγερν

REUTERS/Thilo Schmuelgen

Οι Βαυαροί εμφανίστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και παρότι προηγήθηκαν δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στη δεύτερη θέση.

Ο Εζεκιέλ Παλάσιος σκόραρε με δύο πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο για να ολοκληρώσει μια μεγάλη νίκη (2-1) με ανατροπή της Μπάγερ Λεβερκούζεν επί της φιλοξενούμενης Μπάγερν Μονάχου και να της αρνηθεί το προβάδισμα στην Μπουντεσλίγκα, με την ολοκλήρωση της 25ης αγωνιστικής.

Οι Βαυαροί ήταν ανύπαρκτοι στο ξεκίνημα του αγώνα, με τους γηπεδούχους να εξαπολύουν μια σειρά από σουτ προς την εστία του Γιαν Σόμερ στο πρώτο τέταρτο αλλά τους πρωταθλητές να σκοράρουν με το πρώτο τους σουτ στο παιχνίδι, όταν η προσπάθεια του Τζόσουα Κίμιχ κατέληξε στα δίχτυα μετά από 22 λεπτά.

Τα πράγματα, ωστόσο, πήραν τη χειρότερη δυνατή τροπή για την Μπάγερν μετά την ανάπαυλα, με την απρόσεκτη άμυνά της να «δωρίζει» δύο πέναλτι στους γηπεδούχους.

Ο Παλάσιος ισοφάρισε στο 55ο λεπτό και στη συνέχεια οι «ασπιρίνες» κέρδισαν άλλο ένα, αυτή τη φορά ύστερα από φάουλ του Νταγιό Ουπαμεκανό.

Ο Αργεντινός στράικερ νίκησε για δεύτερη φορά τον Σόμερ και ολοκλήρωσε την ολική επιστροφή για την ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο στο 73΄.

Η Μπάγερν, που αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά του Champions League τον επόμενο μήνα, είναι στη δεύτερη θέση με 52 βαθμούς, έναν πίσω από την πρωτοπόρο Μπορούσια Ντόρτμουντ, που συνέτριψε την Κολωνία με 6-1 το Σάββατο, ενώ η Λεβερκούζεν ανέβηκε στην όγδοη θέση με 37.

Η Ουνιόν νίκησε στο Βερολίνο την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 2-0 με γκολ των Κεντίρα (53΄) και Μπέχρενς (75΄), ανέβηκε στην τρίτη θέση και συνεχίζει δυνατά και με πίστη για μια θέση στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Στην τέταρτη θέση της Μπουντεσλίγκα υποχώρησε η Φράιμπουργκ, μετά τους βαθμούς που «πέταξε» στην έδρα της Μάιντς. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε 1-1, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 55΄ με τον Ντόαν και να κρατούν το τρίποντο ως το έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ονισίβο ισοφάρισε.