Skip to main content

Προβάδισμα Ολυμπιακού στους τελικούς των Γυναικών

Η πειραϊκή ομάδα επικράτησε του Παναθηναϊκού στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των τελικών και έκανε το 2-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νικηφόρα και πήρε προβάδισμα στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών, επικρατώντας με 76-69 του Παναθηναϊκού στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό στη μεγαλύτερη διάρκειά του, με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ, αλλά στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχες βρήκαν λύσεις, πήραν διαφορά 12 πόντων (74-62 στο 38΄30΄΄) κι έφτασαν με άνεση και ηρεμία στο φινάλε.

Η Μέγκαν Γκούσταφσον τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους και 14 ριμπάουντ για τις ερυθρόλευκες, ενώ η Νικολοπούλου μέτρησε 13 και η Σταμολάμπρου 11 πόντους.

Από τον Παναθηναϊκό πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Χριστινάκη με 24 πόντους και ακολούθησαν Κάρτερ με 13 και Σωτηρίου με 11.

Η πειραϊκή ομάδα προηγείται με 2-1 νίκες, καθώς υπολογίζονται και τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ο τίτλος κρίνεται στις τέσσερις νίκες και το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο για τις 30 Μαρτίου, στο «Π.Γιαννακόπουλος».