Skip to main content

Άντεξε στο «Ντραγκάο» η Ίντερ

REUTERS/Pedro Nunes

Οι «Νερατζούρι» πήραν το 0-0 από την Πόρτο στη ρεβάνς με τους Πορτογάλους για τη φάση των «16» κι επιστρέφουν στα προημιτελικά του Champions League ύστερα από 12 χρόνια.

Η Ίντερ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια, καθώς άντεξε στην πίεση της Πόρτο και του θερμότατου «Ντραγκάο» αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία, ενώ είχε νικήσει 1-0 στο «Μεάτσα».

Ήταν μια απογοητευτική βραδιά για τους οπαδούς των «Δράκων» σε ένα sold-out γήπεδο, καθώς οι πρωταθλητές Πορτογαλίας προσπάθησαν μάταια να εξαλείψουν το ένα γκολ που τους χώριζε από την ισοφάριση του πρώτου αγώνα.

Από την πλευρά της, η Ίντερ δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το αναμενόμενο, προκειμένου να προφυλάξει το σκορ του πρώτου αγώνα: πειθαρχημένη τακτικά και οργανωμένη αμυντικά αρκέστηκε να διατηρεί το «μηδέν» στην εστία του Αντρέ Ονάνα.

Οι «Νερατζούρι» δεν αντιμετώπισαν σοβαρή απειλή μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα (παίχθηκαν 9 λεπτά), αλλά στον έξτρα χρόνο πιέστηκαν πολύ και χρειάστηκαν τη βοήθεια της τύχης για να αποφύγουν το γκολ και την παράταση.

Στο 90΄+5 Ο Μεντί Ταρέμι «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι της Ίντερ και μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, στην ίδια φάση, ο Μάρκο Γκρούγιτς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο (!), ενώ δύο λεπτά αργότερα αποβλήθηκε ο Πέπε.

Κάπως έτσι η Ίντερ θα είναι στην κλήρωση των προημιτελικών, μαζί με την άλλη ομάδα του Μιλάνου, τη Μίλαν.