Skip to main content

«Διπλό» του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια

Με τη βοήθεια της τύχης και τις αντεπιθέσεις η πειραϊκή ομάδα υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη εντός έδρας ήττα μετά από 14 νίκες σε 14 αγώνες.

Ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής μετά το αυτογκόλ του Μουκουντί, χτύπησε άλλες δύο φορές στις αντεπιθέσεις κι έφυγε νικητής με 3-1 από την OPAP Arena.

Ταυτόχρονα, έγινε η πρώτη ομάδα που φεύγει αλώβητη από την πύρινη έδρα της Ένωσης, που μέχρι το αποψινό παιχνίδι μετρούσε 14 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με την πρώτη εφετινή νίκη της σε ντέρμπι με τους «Big-4».

Η νίκη των «ερυθρόλευκων» περιπλέκει την κατάσταση ενόψει των πλέι οφ, καθώς μείωσαν τη διαφορά από τους «κιτρινόμαυρους» στους 3 βαθμούς και διατήρησαν το -5 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ενώ στο «κόλπο» παραμένει και ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του στον Βόλο.

Αγωνιστικά, η Ένωση είχε την κατοχή της μπάλας και άσκησε έντονη πίεση ειδικά στα πρώτα λεπτά, αλλά ο Ολυμπιακός άντεξε. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και είχαν φάσεις, με τον Πασχαλάκη να προλαβαίνει τον Αραούχο στο 19΄ και τον Αργεντινό να αστοχεί με κεφαλιά στο 45΄+1.

Επίσης, μια κεφαλιά του Πινέδα στο 31΄ από τα δέκα μέτρα αποκρούστηκε από τον διεθνή τερματοφύλακα. Σε αυτό το διάστημα οι παίκτες του Μίτσελ προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την ταχύτητα του Μπακαμπού κι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 34΄, με τον Γάλλο να πλασάρει και τον Αθανασιάδη να αποκρούει σωτήρια.

Στο 50΄ οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με αρκετή δόση τύχης, όταν ο Μπιέλ συνέκλινε από δεξιά και προσπάθησε με το αριστερό να πλασάρει στην απέναντι γωνία, αλλά η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Μουκουντί και κατέληξε στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ για πρώτη φορά στην «Αγιά Σοφιά» και πριν οι παίκτες του Αλμέιδα συνέλθουν δέχθηκαν το 0-2 στο 53΄, όταν από μακρινή μπαλιά του Φορτούνη ο Μπακαμπού έφυγε στην κόντρα και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Αθανασιάδη.

Ο Αλμέιδα προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα με τριπλή αλλαγή στο 65΄, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός τελείωσε το ντέρμπι, όταν σε νέα αντεπίθεση, ο Φορτούνης πέρασε στον Μπακαμπού, εκείνος στον Κανός και ο Ισπανός έγραψε από κοντά στο 0-3 στο 67΄.

Στο 70΄ και χωρίς κανένα λόγο ο Μπιέλ πήγε με τις τάπες στον αστράγαλο του Αραούχο, είδε την κόκκινη κάρτα και από εκείνο το σημείο το γήπεδο άρχισε να… «γέρνει». Οι παίκτες της ΑΕΚ βγήκαν σε μαζική επίθεση, με τον Φερνάντες να περνά τον Φερνάντες αντί του Χατζισαφί.

Στο 81΄ ο Στίβεν Τσούμπερ με μακρινό διαγώνιο σουτ μείωσε στο 1-3, ενώ στο 86΄ από σέντρα του Γκαρσία ο Μουκουντί έχασε απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει, στη φάση που ουσιαστικά έκρινε το ντέρμπι, αφού η ΑΕΚ είχε αποκτήσει την απαιτούμενη δυναμική.