Skip to main content

Γκολ και θέαμα στο ντέρμπι της Βαυαρίας

Με τους αμυντικούς να έχουν την... τιμητική τους σκοράροντας τα τέσσερα από τα πέντε γκολ της ομάδας τους, η Μπάγερν νίκησε 5-3 την Άουγκσμπουργκ.

Η πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου βρέθηκε να χάνει με γκολ από το 2ο λεπτό αλλά απάντησε με τέσσερα γκολ σε ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Άουγκσμπουργκ, την οποία τελικά νίκησε με 5-3 στο ντέρμπι της Βαυαρίας και διατηρήθηκε μόνη στην κορυφή.

Φρέσκια από τη νίκη-πρόκριση της Τετάρτης στους «16» του Champions League επί της Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπάγερν υπέστη πρόωρο σοκ όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μεργκίμ Μπερίσα μετά από δύο λεπτά.

Παρά την απουσία του τραυματία Έρικ Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ, οι Βαυαροί δεν δυσκολεύτηκαν να σκοράρουν.

Το σουτ του Ζοάο Κανσέλο στο 15ο λεπτό ακύρωσε το προβάδισμα της Άουγκσμπουργκ και στη συνέχει πήρε τη σκυτάλη ένας άλλος αμυντικός, ο Μπένζαμιν Παβάρ, που σκόραρε δύο φορές πριν η κεφαλιά του Λιρόι Σανέ διαμοφρώσει το 4-1 στο πρώτο ημίχρονο.

Η Άουγκσμπουργκ ανέκαμψε μετά την ανάπαυλα και πέτυχε ένα γκολ με το πέναλτι του Μπερίσα στο 60΄, αλλά ένας άλλος αμυντικογενής παίκτης, ο αμαρκάριστος Αλφόνσο Ντέιβις, έγραψε το 5-2, πριν ολοκληρώσει το πολύ διασκεδαστικό απόγευμα στην «Αλιάνζ Αρένα» ο Ίρβιν Καρντόνα.

Οι Βαυαροί, που κυνηγούν το ρεκόρ της 11ης συνεχόμενης κατάκτησης του πρωταθλήματος, βρίσκονται πλέον στους 52 βαθμούς, ενώ η Λειψία ανέβηκε στην τρίτη θέση με 45, μετά τη νίκη με 3-0 επί της Γκλάντμπαχ.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ 5-3 (15΄ Κανσέλο, 19΄, 35΄ Παβάρ, 45΄ Σανέ, 74΄ Ντέιβις – 2΄, 60΄ πεν. Μπερίσα, 90΄+3 Καρντόνα)
  • Λειψία-Γκλάντμπαχ 3-0 (58΄ Βέρνερ, 71΄ πεν. Φόρσμπεργκ, 81΄ Γκβάρντιολ)
  • Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Στουτγάρδη 1-1 (55΄ Ρόντε – 75΄ Κατόμπα Μβούμπα)
  • Χέρτα Βερολίνου-Μάιντς 1-1 (18΄ πεν. Νγκανκάμ – 57΄ Αγιόρκ)
  • Σάλκε-Ντόρτμουντ 2-2 (50΄ Μπούλτερ, 79΄ Κάραμαν – 38΄ Σλότερμπερκ, 60΄ Γκερέιρο)