Skip to main content

Στραπάτσο της Λίβερπουλ στο Μπόρνμουθ

REUTERS/Dylan Martinez

Οι «Κόκκινοι» έχασαν από την μέχρι σήμερα ουραγό της κατηγορίας κι έκαναν βήμα πίσω στην προσπάθεια για την πρώτη τεράδα.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ αστόχησε σε πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο (70΄) και η Λίβερπουλ ηττήθηκε στο στάδιο «Βιτάλιτι» από την Μπόρνμουθ με 0-1, έξι ημέρες μετά το θρίαμβο με 7-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το γκολ του Φίλιπ Μπίλινγκ «σήκωσε» την ομάδα της νότιας ακτής από την τελευταία θέση της Premier League και την έβγαλε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η νίκη, στο πρώτο παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής έφερε τα «Κεράσια» να ανεβαίνουν από την τελευταία στη 16η θέση του πίνακα με 24 βαθμούς, ενώ η Λίβερπουλ παρέμεινε πέμπτη με 42, χάνοντας την ευκαιρία να κλείσει τη διαφορά των τριών πόντων από την τέταρτη Τότεναμ.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε καλά, με τον Σαλάχ να χάνει την πρώτη ευκαιρία νωρίς και τον αμυντικό της Μπόρνμουθ Τζέφερσον Λέρμα να διώχνει την κεφαλιά του Βίρτζιλ φαν Ντάικ από τη γραμμή.

Ο Ντάνγκο Ουατάρα της Μπόρνμουθ σούταρε μόλις άουτ μετά από τετ α τετ με τον Άλισον, αλλά οι «Κόκκινοι» δεν έλαβαν την προειδοποίηση και το πλήρωσαν στο 28ο λεπτό, όταν ο Ουατάρα πέρασε τον Φαν Ντάικ κι έστειλε τη μπάλα στον Μπίλινγκ, που άνοιξε το σκορ.

Ο Ντιόγκο Ζότα μπήκε στη θέση του Χάρβεϊ Έλιοτ στο ημίχρονο και κέρδισε ένα πέναλτι για τη Λίβερπουλ, καθώς η κεφαλιά του χτύπησε στο χέρι του Άνταμ Σμιθ, αλλά προς απογοήτευση των φιλοξενούμενων ο Σαλάχ σούταρε ψηλά και άουτ, στο 70΄.