Skip to main content

Την Μπαρτσελόνα υποδέχεται ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να μετατρέψουν σε παρένθεση την ήττα στο Μιλάνο από την Αρμάνι, καθώς με νίκη θα έχουν πλεονέκτημα έναντι των Καταλανών Μπαρτσελόνα στην ισοβαθμία, ενώ θα τους «ξεφορτωθούν» από τη δεύτερη θέση.

Την Μπαρτσελόνα υποδέχεται απόψε (7/3, 21:00) ο Ολυμπιακός στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και με νίκη θα έχει πλεονέκτημα απέναντί τους σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας, όπως και σε ήττα μέχρι 9 πόντους, καθώς στη Βαρκελώνη είχε επικρατήσει με +10.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, μετά την ήττα στο Μιλάνο από την Αρμάνι, ώστε να προσπεράσει τους Καταλανούς στην κατάταξη.

Οι Καταλανοί προέρχονται από πέντε συνεχείς νίκες, καθώς η επιστροφή του Μίροτιτς έχει ανεβάσει την απόδοσή τους, ενώ και ο Χίγκινς διάγει περίοδο φόρμας.

Τι να πει και ο Βεζένκοφ, βεβαίως, που δεν προλαβαίνει να συλλέγει βραβεία MVP σε Ευρωλίγκα και Α1 Ανδρών, προέρχεται δε από το ρεκόρ πόντων στην Basket League με τους 33 που πέτυχε απέναντι στον Κολοσσό, εκ των οποίων οι τρεις τελευταίοι ήταν το νικητήριο τρίποντο.

Ο Ολυμπιακός σκοράρει κατά μέσο όρο ανά αγώνα 84,7 πόντους στην επίθεση και δέχεται 76,1 πόντους, ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για την Μπαρτσελόνα είναι 81,3 και 77,2.