Skip to main content

Χωρίς Τζόκοβιτς το Indian Wells Masters 1000

Ο Σέρβος τενίστας δεν έλαβε την ειδική εξαίρεση από τις Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών για να εισέλθει στη χώρα ως ανεμβολίαστος κατά του κορωνοϊού.

Το νούμερο 1 του παγκόσμιου τένις στους άνδρες, Νόβακ Τζόκοβιτς, υποχρεώθηκε να αποσυρθεί από το Indian Wells Masters 1000, αφού δεν έλαβε εξαίρεση για να εισέλθει στις ΗΠΑ ανεμβολίαστος κατά της Covid-19, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του τουρνουά της Καλιφόρνια.

Για τον ίδιο λόγο, ο Σέρβος τενίστας δεν θα μπορέσει να παίξει και στο δεύτερο Masters 1000 των Ηνωμένων Πολιτειών, που είναι προγραμματισμένο σε δύο εβδομάδες στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Ο Τζόκοβιτς διατηρεί την κορυφή του ATP Ranking, την κατάταξη που βασίζεται στα καλύτερα αποτελέσματα των τελευταίων 52 εβδομάδων και έχει μεγάλες πιθανότητες να παραμείνει νούμερο 1 στον κόσμο ακόμα και μετά το «Sunshine Double», το ζεύγος των δύο πρώτων Masters 1000 της σεζόν, σε Καλιφόρνια και Φλόριντα.

Για να τον ξεπεράσει, ο νούμερο 2 Κάρλος Αλκαράθ θα έπρεπε να κερδίσει το Indian Wells και στη συνέχεια να θριαμβεύσει στο Μαϊάμι, όπου είναι ο κάτοχος του τίτλου. Όμως, ο νεαρός Ισπανός δεν είναι καν σίγουρος ότι θα παίξει στα δύο τουρνουά, λόγω του τραυματισμού που τον ανάγκασε να μη συμμετάσχει στο Ακαπούλκο.

Για το νούμερο 3, τον Στέφανο Τσιτσιπά, ένας τίτλος κι ένας τελικός θα αρκούσε για να τον φέρει στην κορυφή. Σε αυτήν την εβδομάδα προσδοκιών και επιβεβαιώσεων, ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ πλησίασε περισσότερο τους 5 πρώτους, ενώ ο Χόλγκερ Ρούνε βελτίωσε την καλύτερη κατάταξή του.

Οι βαθμοί από τον ημιτελικό στο ATP 500 στο Ακαπούλκο τον έφεραν στο νούμερο 8, την υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί Δανός τενίστας στην Ιστορία της κατάταξης της ATP.