Skip to main content

Τεντόγλου: Ντρέπομαι να μιλήσω για τα Τέμπη, τίποτα δεν απαλύνει τη λύπη αυτών των ανθρώπων

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Συγκλονιστικές δηλώσεις από τον Έλληνα πρωταθλητή μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη Κωνσταντινούπολη.

Μπορεί σε καταστάσεις δύσκολες στη χώρα μας, μία αθλητική επιτυχία να αφιερώνεται σε ανθρώπους που έχουν χάσει δικά τους πρόσωπα αλλά ο Μίλτος Τεντόγλου έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους βάση μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Ο Έλληνας αθλητής ξεκαθάρισε πως τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων που θρηνούν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα στη τραγωδία των Τεμπών και τόνισε πως ντρέπεται έστω και να μιλήσει για αυτό το θέμα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους επόμενους αγωνιστικούς του στόχους.

«Είναι τραγικό αυτό που έγινε. Ντρέπομαι και να μιλήσω. Δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε εμείς για να απαλύνει τη λύπη αυτών των ανθρώπων» υπογράμμισε ο Τεντόγλου αρχικά και πρόσθεσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες που ήταν εδώ και έκαναν φανταστική κερκίδα. Όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό για μένα και χαίρομαι που το πέτυχα. Δεν ήμουν τόσο καλός όσο ήθελα, αλλά προσπάθησα για το καλύτερο. Είχα ένα μεγάλο άλμα άκυρο. Πάντως είμαι ευχαριστημένος. Συνήθως πηδάω περισσότερο μετά το πρώτο άλμα, αλλά δεν μου βγήκε σήμερα. Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για μένα, αν γινόταν βράδυ το αγώνισμα είμαι σίγουρος πως θα έκανα 8,50μ. Κοιμόμουν και κάτι περίεργες ώρες για να φτιάξω όσο μπορώ το πρωινό ξύπνημα».

Όσο για τους μελλοντικούς στόχους του, ο Έλληνας πρωταθλητής είπε: «Δεν είμαι ανίκητος, χάνω κι εγώ κάποιες φορές. Σήμερα θα μπορούσα να χάσω, γιατί δεν ήμουν ο καλύτερος εαυτός μου. Μπορεί κάποιο αουτσάιντερ κάποια φορά να κάνει την έκπληξη. Για το μέλλον θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Πανελλήνιο ρεκόρ και το χρυσό στη Βουδαπέστη στο Παγκόσμιο είναι οι στόχοι μου».