Skip to main content

Ο Τεντόγλου… απογειώθηκε και κατέκτησε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Με ένα άλμα στα 8.30 μέτρα, ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε πως δεν έχει αντίπαλο στο μήκος και βρέθηκε ξανά στη κορυφή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Ο Μίλτος Τεντόγλου βρίσκεται σε φοβερή και τρομερή κατάσταση, είναι ασταμάτητος και το επιβεβαίωσε ξανά. Τούτη τη φορά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης, καθώς στον τελικό της Κυριακής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, για τρίτη συνεχόμενη φορά, κάτι που κανείς μέχρι και σήμερα δεν είχε καταφέρει! Ξανά πρωταθλητής Ευρώπης και αυτή τη φορά γράφοντας ιστορία με το 3/3!

Ο Έλληνας αθλητής δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του και με το πρώτο του άλμα… απογειώθηκε στα 8.30 μέτρα. Μία επίδοση που ήταν ικανή να του δώσει τη πρώτη θέση, όπως κι έγινε.

Ο Σουηδός, Μοντλέρ, που ήταν και ο μεγάλος αντίπαλος του Τεντόγλου δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 8.19 μέτρα και ως εκ τούτου δεν πλησίασε την επίδοση του Μίλτου. Όπως και ο Ρουμάνος, Μπιτάν, που με 8 μέτρα αρκέστηκε στη τρίτη θέση.

Ο Τεντόγλου μετά το πρώτο άλμα έκανε ένα στα 8.16 μέτρα, ακολούθησε ένα άκυρο, στη τέταρτη προσπάθεια προσγειώθηκε στα 8.05 μέτρα, στη πέμπτη στα 8.07 μέτρα και στη τελευταία 8.29!

Η πρώτη προσπάθεια ήταν, λοιπόν, και η καλύτερη, εκείνη που τον έχρισε ξανά πρωταθλητή Ευρώπης μέσα σε αποθέωση στο κλειστό της Πόλης και υπό τους ήχους του Ζορμπά.